Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher chce v příštím roce bojovat o titul

Schumacher chce v příštím roce bojovat o titul

Němec popřel, že by měl po letošní sezóně znovu odejít.

Michael Schumacher nepochybuje o tom, že po skončení letošní sezóny zůstane ve Formuli 1. A jeho cíle rozhodně nejsou malé, sedminásobný šampion chce slavit poosmé.

Němec zatím neprožívá zrovna úspěšnou sezónu, v dosavadních deseti závodech byl celkem sedmkrát poražen týmovým kolegou Nicem Rosbergem a proto se velmi často diskutuje o tom, zda vůbec naplní svůj tříletý kontrakt s týmem Mercedes.

Nicméně, před domácí velkou cenou se Schumacher nechal slyšet, že o svě budoucnosti nepochybuje. Proto na otázku, zda může kategoricky potvrdit, že bude s Mercedesem závodit i v roce 2011, odpověděl: "Ano."

Ke svým cílům pro následující sezónu pak dodal: "Jde o to, co už jsem jednoho dne zmiňoval - toho dne, kdy jsem oficiálně zveřejnil, že se vracím do Formule 1 - což je získat titul. To je můj cíl a proto tady jsem."

Schumacher také řekl, že lidé od něj letos zřejmě čekali až příliš a právě proto berou letošní sezónu v jeho podání jako veliké zklamání.

"Jsem zcela spokojen se svou vlastní výkonností? Takhle by se to asi nemělo říkat. Je tu určité očekávání, musíte být ale realističtí v tom, že je zřejmě nemožné toho dosáhnout. Být mimo tři roky a začít tam, kde jsem skončil, s vozem, který mi to neumožňuje, to je nereálné.

Já si dám na čas. Z velké části si to užívám, tenhle proces. Jednou jste nahoře a jednou dole a to je součástí motorsportu. Já velice věřím v to, že se mi to podaří a na to se teď zaměřuji."