Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher je nespokojený s výkonností vozu

Schumacher je nespokojený s výkonností vozu

Tým ale neví, kde je zakopaný pes.

Michael Schumacher je po pátečních volných trénincích na Velkou cenu Maďarska nespokojený s výkonností svého vozu.

Mercedes během tréninků opět nestačil na ty nejlepší, přičemž Schumacher svým nejrychlejším kolem zaostal za prvním Sebastianem Vettelem o více než sekundu a půl.

A ačkoliv tým z Brackley přivezl na Hungaroring několik nových dílů, přičemž tím nejvýznamnějším je nová podlaha, Schumacher je zklamaný a tvrdí, že nepřinesly očekávané zlepšení.

"Když vůz jede dobře, podaří se kolo a naše auto tady bohužel nevypadá moc dobře," řekl sedminásobný šampion, kterému v odpoledním volném tréninku patřilo až desáté místo.

"Podstatou faktu je, že rozhodně nejsme tak rychlí, jak obvykle býváme, alespoň v pátek. Uvidíme, jestli odhalíme důvody, proč tomu tak je, nebo jestli je zkrátka potíž v charakteru."

Když byl Schumacher dotázán, v čem spočívá problém Mercedesu, pouze se usmál: "Kdybych to věděl, tak ho nemám. Myslím, že to, co tu máme k dispozici, je lepší než to, s čím jsme jeli v Silverstone, ale možná tomu nesvědčí zdejší trať."

Mercedes přijel na Hungaroring s nadějemi na lepší závod, než doma na Hockenheimu, kde se trápil. Nefungovaly totiž některé z jeho novinek, proto se tým rozhodl udělat krok zpět, vrátit se k verzi ze Silverstonu, pouze lehce upravené, a hlavní nové díly poslat zpátky do továrny k přepracování.