Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Montezemolo: "Takové Ferrari chci vidět!"

Montezemolo: "Takové Ferrari chci vidět!"

Prezident týmu ocenil pokrok v posledních závodech.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo ocenil pokrok svého týmu a návrat do mistrovských bojů. Přestože má tým z Maranella za sebou sérii obtížných závodů, dokázal vrátit úder v posledních dvou závodech a od čela tabulky není daleko.

Fernando Alonso v současnosti ztrácí 20 bodů na vedoucího muže šampionátu Marka Webbera, do konce sezóny však stále zbývá 7 velkých cen. Di Montezemolo se nechal slyšet, že toto je Ferrari, jaké chce vidět.

"Byl to velmi rušný červenec, který pro nás však skončil velmi příjemně," řekl Montezemolo.

"Zvláště, podíváte-li se, kde dneska jsme ve srovnání s dobou před měsícem. Za toto chci poděkovat všem našim zaměstnancům, jelikož oni vložili tak velké úsilí, abychom mohli dosáhnout takovýchto výsledků.

Inženýři si zachovali chladnou hlavu a pracovali na zlepšení našeho vozu a i naši piloti odvedli skvělou práci - Fernando předvedl úžasný start a v první zatáčce se téměř ujal vedení, zatímco Felipe přivezl domů významnou porci bodů, v pro něj tak zvláštním závodě, rok po jeho nehodě."

Montezemolo připustil, že tým lituje některých zmařených šancí v první polovině sezóny, ale nejdůležitější je podle něj fakt, že je stáj zpět v bojích o mistrovský titul.

"Je pravda, že dříve v této sezóně jsme promarnili skvělé příležitosti a stále litujeme některá nepochopitelná rozhodnutí, ale musíme hledět vpřed a mít na mysli fakt, že jsme v boji o titul," dodal.

"Takové Ferrari chci vidět a takové ho chtějí vidět fanoušci. Tým, který dokáže bojovat a přivážet výsledky.

Musíme takto pokračovat a uvidíme, jak na tom na konci budeme. Víme, že musíme pracovat ještě tvrději a s odhodláním vůz vyvíjet, ale to našim lidem nemusím říkat."