Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren nyní na RBR a Ferrari ztrácí, připouští Button

McLaren nyní na RBR a Ferrari ztrácí, připouští Button

Dnes však tým podle britského pilota udělal jasný krok vpřed.

Jenson Button podle svých slov nečeká, že bude při prvním závodu v australském Melbourne tým McLaren schopen vyrovnat se rychlosti vozů Red Bull a Ferrari. Britský pilot byl nicméně spokojen s vývojem nového monopostu po prvním dnu závěrečných testů na trati v Barceloně.

"Byl bych překvapen, kdybychom se v Melbourne skutečně dokázali vyrovnat rychlosti Red Bullu a Ferrari," řekl Button. "Těžko na to odpovědět, vzhledem k tomu, kolik jsme toho najeli ve srovnání s nimi, a vzhledem k rozdílu v rychlosti při posledních testech.

Myslím, že to bude složité, ale nikdy neříkej nikdy. Udělalo na mě dojem, jaký pokrok jsme s vozem učinili. Nicméně stále to nestačí. Uvidíme, jak blízko se k nim budeme moci dostat, po dalších pracích na nastavení vozu v tomto týdnu. Abychom se ale v prvním závodu dostali na jejich rychlost, to bude velmi složité."

Button připustil, že testovací program McLarenu neprobíhá tak hladce, jak by si tým přál, a vozu schází najeté kilometry.

"Nebyl to zrovna nejlepší začátek roku, pokud jde o testování, najeté kilometry, spolehlivost a také rychlost," pokračoval. "Ale myslím, že jsme učinili značný pokrok. Neřekl bych, že máme nejrychlejší vůz, ale stále je toho hodně před námi. Jsem však spokojen s tím, co jsme zvládli dnes.

Nezajeli jsme tolik kol, kolik bych si přál, ale pokud jde o pocit z vozu, udělali jsme několik dobrých kroků vpřed."

Dodal: "Jak jsem řekl, stále je spousta práce před námi, abychom byli rychlí jako Red Bull a Ferrari a možná i další jeden či dva týmy, ale posouváme se vpřed - a to je dobrý pocit. Hoši odvedli skvělou práci, co se týče výkonnosti a spolehlivosti vozu, patří jim velká pochvala.

Toto je pouze první den testů ze čtyř a věříme, že ještě najedeme spoustu kilometrů a odvedeme spoustu práce na nastavení. Dnes jsme byli lehce limitováni, ale nastavení, kterého jsme dnes dosáhli, a kola, jež jsem strávil na dráze, s prázdnou i plnou nádrží, byli dost dobrým zlepšením od posledních testů.

Stále to není dokonalé a stále to není připraveno pro první závod, ale jdeme dopředu, a měli bychom s tímto být spokojeni."

Pilot McLarenu řekl, že by tým měl být spokojen, pokud bude v Austrálii třetím nejrychlejším týmem, za Red Bullem a Ferrari, i když jsou ambice týmu mnohem vyšší.

"Nebudete spokojeni, pokud budete třetí nejrychlejší tým, ale já si nemyslím, že to je špatný vstup do sezóny," řekl. "Z této pozice se toho dá udělat mnoho. Vzhledem k posledním několika testům a vzhledem k naší rychlosti, bychom s tímto měli být relativně spokojeni."