Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Zahřívání pneumatik je v Číně lepší, raduje se Alonso

Zahřívání pneumatik je v Číně lepší, raduje se Alonso

Kvalifikační rychlost, velký problém Ferrari, by tak mohla být lepší.

Fernando Alonso věří, že se Ferrari v Číně podařilo pokročit se svým velkým problémem, zahříváním pneumatik. Kvalifikační forma týmu by tak v Šanghaji mohla být lepší.

Tým z Maranella zažívá složitý vstup do sezóny, jeho hlavním problémem je přitom rychlost na jedno kolo a z toho pramenící špatné startovní pozice.

Alonso však po pátečních volných trénincích věří, že by Ferrari mohlo být v Číně v tomto směru rychlejší, neboť se mu daří zahřívat pneumatiky lépe.

"Myslím, že to tu dnes bylo lepší," řekl Alonso reportérům. "V Austrálii to byl problém se zahříváním, ani v Malajsii nebylo první kolo na tvrdých pneumatikách nejrychlejší, ale tady je to z nějakého důvodu v pořádku.

Kličkoval jsem na rovince, protože jsem měl velmi pomalé výjezdové kolo, zejména kvůli provozu na začátku, takže jsem nechal několik aut poodjet a pak jsem trochu zakličkoval.

Mně i Felipemu se tu daří zahřívat tvrdé pneumatiky lépe než v těch dvou závodech, takže by to pro nás mělo samozřejmě být, co se kvalifikace a závodu týče, lepší."

Španěl nicméně podotkl, že kvůli rychlosti v kvalifikaci nehodlá omezovat nastavení vozu pro závod.

"To, co potřebujeme, je zlepšit auto. Když je auto dobré, bude dobrá kvalifikace a závod bude ještě lepší, takže to je to, co musíme udělat. Musíme v autě najít nějaký čas, nějaké zlepšení a když se rychlost v kvalifikaci dá dohromady s rychlostí v závodě, všechno bude rázem snazší, strategie bude fungovat a všechno bude jednodušší.

To je naší hlavní prioritou, vylepšit auto co nejrychleji, mít na každý závod nové díly, které snad budou fungovat dost dobře. Víme, že i některé další týmy přivezou nové komponenty. My toho zkrátka musíme přivézt víc než oni."

Alonso nevylučuje, že by v Číně mohl dosáhnout na vítězství, hlavními favority jsou však podle něj stále Red Bull a McLaren.

"Kdo ví? Tohle je Formule 1. Tohle je nepředvídatelný sport, takže v nedělním závodě se může stát cokoliv. Jsou tu jiní jezdci, kteří mají větší šance, abych pravdu řekl, protože si myslím, že Red Bull je stále trochu rychlejší než my.

McLaren je trochu rychlejší než my, takže by spíš měli být favority, ale my se budeme snažit ze všech sil a pokud z jakéhokoliv důvodu budeme moci bojovat o vítězství, pak si buďte jistí, že se o něj popereme."