Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Změna strategie by nezměnila výsledek, míní Alonso

Změna strategie by nezměnila výsledek, míní Alonso

Ferrari dnes podle Španěla zkrátka nebylo dost rychlé.

Fernando Alonso řekl, že jiná volba strategie by na jeho dnešním výsledku téměř nic nezměnila. Hlavním problémem je prý aktuální forma Ferrari, která zkrátka nestačí na boj o příčky nejvyšší.

Španěl dojel v dnešní Velké ceně Číny s velkou ztrátou na sedmé pozici, přičemž v závodě zvolil strategii dvou zastávek v boxech, která se ukázala být tou horší. Jenže Alonso tvrdí, že ani se třemi zastávkami by dnes díru do světa neudělal.

"Teď uvidíme, která byla nejlepší," řekl Alonso po závodě španělským médiím. "Je velice snadné vybrat strategii, když máte nejrychlejší auto a je to velice těžké, když jste pomalí. Webber dnes ukázal, že kvalifikace není moc důležitá.

Nejdůležitější je mít vhodné opotřebení pneumatik a dobrou strategii a letos se dá předjíždět. Jak říkám, nejsnazší je mít rychlé auto, jako Red Bull, zastavíte třikrát, dvakrát, jednou a skončíte na pódiu.

My potřebujeme především zlepšit auto. Nemyslím si, že by to bývalo něco změnilo. Byli jsme mnohem pomalejší než vozy, které jsme měli před sebou, takže bychom skončili s podobným výsledkem."

Alonso popřel, že by měl v dnešním závodě se svým vozem problémy, přestože se v pozdější fázi výrazně propadal.

"Ne, neměli jsme žádné zvláštní problémy. My jsme zkrátka v žádné fázi závodu nebyli rychlí a kousek po kousku jsme ztráceli pozice.

Pak jsme se rozhodli jet na dvě zastávky, takže to v určitých momentech vypadalo, že jsme v dobré pozici, v jiných kolem nás zezadu létali jako kulky. Museli jsme se snažit vydržet do konce na jakékoliv pozici."