Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Vettel slibuje, že se Red Bull poučí ze svých chyb

Vettel slibuje, že se Red Bull poučí ze svých chyb

Němec letos poprvé nevyhrál, když jej v závěru zdolal Hamilton.

Sebastian Vettel slibuje, že se on i jeho tým Red Bull poučí z chyb v dnešní Velké ceně Číny, když přiznal, že zvolená strategie dvou zastávek v boxech nebyla správná.

Vettel vedl závod v jeho závěru, jenže na starších pneumatikách nestačil tempu, které za ním praktikoval druhý Lewis Hamilton, který stavěl v boxech třikrát. Brit pak Němce krátce před cílem předjel a v Šanghaji vyhrál.

"Asi jsme se až příliš snažili zůstat u dvou zastávek," řekl Vettel. "Prostřední úsek měl být delší, jenže pak jedete na tvrdých pneumatikách a já jsem viděl Lewise, jak se stále více přibližuje. Nemělo to smysl (bránit se příliš tvrdě), snažil jsem se bránit, jak to šlo, a přitom neztratit příliš mnoho času.

Udělali jsme pár chyb a měli jsme nějaké problémy, ale i tak jsme dojeli na druhém místě a já jsem za to velice rád. Gratuluji Lewisovi a McLarenu, ukazuje se, že když se v jednom závodě pokusíte udělat něco jinak, uděláte chyby. Je to přirozené a najde se někdo jiný, kdo vás porazí.

Dnes jsme se hodně poučili. Já jsem tady (na pódiu) jediný, kdo jel na dvě zastávky, takže je rozhodně potřeba se na to podívat."

Vettel i v Číně startoval z pole position, jenže už v první zatáčce se musel dívat na zadní křídla obou mclarenů.

"Myslím, že to nebyl nejlepší start, který jsme letos měli, navíc to vypadá, že levá strana tu byla z nějakého důvodu horší. Nebyl to stoprocentně dobrý start, takže jsem pozici ztratil."

Během první zastávky nastala Vettelovi a Red Bullu drobná komplikace, když do jejich boxového stání zamířil Jenson Button.

"Docela mě to překvapilo, Jenson mi před nosem vjel do mojí garáže. Už se nám něco podobného stalo s Toro Rosso, nevím, co lidi tak láká zastavit v naší garáži... Kluci zůstali klidní a vyjeli jsme vpředu."

Vettel také dodal, že jeho závod ovlivnily některé technické problémy, zejména nefunkční rádio a potíže se systémem KERS.

"To (rádio) mi to moc neusnadnilo, obvykle si vyměňujete informace, jak jsou na tom pneumatiky, ostatní jezdci... Ptal jsem se na spoustu otázek a nedostal jsem žádnou odpověď. V závodě jsme měli problém s komunikací, měli jsme problém s KERSem, nebyl to bezproblémový závod."