Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Button chce zakončit svou kariéru u McLarenu

Button chce zakončit svou kariéru u McLarenu

"Až skončím se závoděním tady, nebudu už ve Formuli 1 závodit vůbec."

Jenson Button se nechal slyšet, že je připraven věnovat zbytek své kariéry ve Formuli 1 pouze týmu McLaren. Až jejich spolupráce skončí, má Button v plánu odejít ze sportu.

Brit přišel k McLarenu v loňském roce, když podepsal tříletou smlouvu. Během letošního léta by přitom mělo dojít na jednání ohledně jejího prodloužení. Až se však šampion z roku 2009 rozhodne McLaren opustit, odejde z Formule 1 nadobro.

"Až skončím se závoděním tady, nebudu už ve Formuli 1 závodit vůbec," řekl Button v rozhovoru pro Autosport. "Jsem tu velice šťastný. Chci si své závodění užít a tady si to opravdu užívám. Nevidím žádný důvod být někde jinde.

Závodím pro jeden z nejlepších týmů na světě. Je to pozice, ve které by ráda byla většina závodníků a já jsem se pro ni dost nadřel. Můžu tu být ještě tak tři roky, pět let...nevím."

Buttonovo rozhodnutí ocenil šéf McLarenu Martin Whitmarsh. Ten dodal, že až dojde na prodlužování současné smlouvy, měla by být jednání s Buttonem spíše jen formalitou.

"Pokud Jenson řekne, že je zcela oddaný a chce tu být dalších x let, pak mám pocit, že se rychle dohodneme," řekl Whitmarsh. "On je pro tým obrovským přínosem a až na to dojde, doufám, že to bude rychlá a jednoduchá konverzace."