Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sauber brání své rozhodnutí nevyužít Gutierreze

Sauber brání své rozhodnutí nevyužít Gutierreze

Mexičan podle něj ještě není na záskok ve F1 připraven.

Peter Sauber se nechal slyšet, že by ještě nemělo velký smysl povolat rezervního jezdce Sauberu Estebana Gutierreze jako náhradníka do Formule 1. Vyloučil přitom možnost, že by Mexičan mohl zaskočit za svého krajana Sergia Pereze, pokud by ten musel vynechat další závod.

Sauber v Kanadě povolal jako náhradníka svého bývalého pilota a rezervního jezdce McLarenu Pedra de la Rosu, Perez se totiž po prvním pátečním tréninku necítil dobře.

Ačkoliv si je tým jistý tím, že ve Valencii už Perez závodit bude, vyloučil, že by jeho případným náhradníkem mohl být Gutierrez.

Na otázku, proč Gutierrez nedostal šanci za Pereze zaskočit, Sauber odpověděl: "Chápu tuto otázku, ale pokud by se tito lidé trochu zamyslí, je to jasné.

My za něj zodpovídáme a máme s ním smlouvu už pár let. Je velice důležité vést ho do Formule 1 pomalu.

Bylo by zcela chybné posadit jej do auta, pokud by byla šance, to vůbec nepřichází v úvahu. Důležité je, aby se mohl soustředit na GP2, což není snadné, a zlepšovat se tam."

Ačkoliv je pravděpodobné, že de la Rosa bude i ve Valencii připraven k záskoku, Sauber zatím o náhradních plánech nepřemýšlí.

"Nepřemýšlím o tom. Pro mě je jasné, že Perez může jet," řekl Sauber.