Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

"Jenson letos odvádí lepší práci," uznává Hamilton

"Jenson letos odvádí lepší práci," uznává Hamilton

Button je už jediným matematickým soupeřem Sebastiana Vettela.

Lewis Hamilton přiznává, že jeho týmový kolega Jenson Button letos odvádí lepší práci. Dokazuje to fakt, že je Button už jediným jezdcem, který ještě aspoň matematicky může konkurovat Sebastianu Vettelovi v boji o titul.

Hamilton letos zažívá náročnou sezónu. Dvakrát se mu sice podařilo vyhrát, daleko častěji se však ocitl ve vzájemné kolizi se soupeřem, v Kanadě dokonce i s kolegou Buttonem.

Britský závodník pochválil Buttonovu letošní práci a přiznal, že z tohoto pohledu v letošním roce za týmovým kolegou zaostal.

"Myslím, že pro mě už je to teď jen o tom, abych se našel a zlepšil se na základě výsledků, které jsme v posledních čtyřech závodech měli," řekl Hamilton v rozhovoru pro tiskovou agenturu Reuters.

"Jenson odvádí úžasnou práci... Popravdě cítím, že si po celou sezónu vede lépe než já. Takže i kdybych já odvedl lepší práci v následujících pěti závodech, nebude to pro mě tolik znamenat. Chci říct, jde o celý rok jako takový."

Hamilton také dodal, že se již přenesl přes své potyčky s Felipem Massou, které v Singapuru proběhly jak na trati, tak mimo ni.

"Byl jsem schopen to zkrátka ignorovat a posunout se dál," řekl Hamilton.