Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: "Nikdy jsem si nepřestal věřit."

Hamilton: "Nikdy jsem si nepřestal věřit."

Brit se poprvé od vítězství na Nürburgringu vrátil na stupně vítězů.

Lewis Hamilton se po návratu na pódium ve Velké ceně Koreje nechal slyšet, že nikdy nepřestal věřit ve své kvality, přestože byl v posledních týdnech terčem kritiky za své chování na trati.

Pilot McLarenu se v Koreji po delší době dočkal vydařeného víkendu, když nejprve v kvalifikaci zastavil vítěznou šňůru Red Bullu a vybojoval pole position a následně si v závodě dojel pro druhé místo.

"Nikdy bych si nepřestal věřit," řekl Hamilton. "To není něco, co by bylo třeba dělat. Mám důvěru a jistotu od týmu, takže jde o to pokusit se vyhnout potížím, pokusit se vyhnout kanceláři sportovních komisařů, zachovat chladnou hlavu a vybojoval lepší výsledky."

Hamilton sdělil, že je s dnešním výsledkem spokojený, přestože si proti startovnímu roštu o jednu pozici pohoršil.

"Bylo to dobré. Nebylo to tak špatné. Mark (Webber) jel během závodu opravdu dobře a já také gratuluji Sebovi (Vettelovi). Po celý víkend byli neuvěřitelně rychlí a závodě bylo těžké Seba chytit a předjet.

Já se v závodě trápil. Všude jsem měl plný rejd a pral se s nedotáčivostí, ale byl to pro mě dobrý víkend v porovnání s těmi, které jsem měl předtím, takže jsem šťastný."