Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Týmy by podpořily návrat Mosleyho, tvrdí Ecclestone

Týmy by podpořily návrat Mosleyho, tvrdí Ecclestone

"Mám pocit, že za něj bývalo mnohem lépe."

Šéf Formule 1 Bernie Ecclestone si po čase znovu rýpnul do současného prezidenta Mezinárodní automobilové federace (FIA) Jeana Todta. Tvrdí, že i samotné týmy by byly jasně pro návrat jeho předchůdce v úřadu, Maxe Mosleyho.

V rozhovoru pro německý Die Welt Ecclestone připustil, že se s Todtem příliš často nevídá, a zavzpomínal na "dobré časy", kdy FIA fungovala pod pevnou rukou Mosleyho.

"Je otravné, jak je dnes Formule 1 demokratická," řekl. "Max a já jsme byli schopni řešit problémy ve většině případů velmi rychle, během několika dnů či týdnů, zatímco dnes často potřebujeme i roky. Vyhovovalo to každému - týmům, divákům, všem."

Na adresu Todta dodal: "Myslím, že se pustil do této práce a nevěděl, co očekávat. To Max pomohl Jeanovi stát se prezidentem. Ale domnívám se, že kdyby k sobě byl upřímný a mohl si znovu zvolit mezi prezidentstvím a Ferrari, vrátil by se do Maranella."

Shodou náhod ve stejnou dobu uvedl Jean Todt pro italský web goalcity.com, že na svoji bývalou stáj, kde strávil mnoho let coby týmový šéf, rozhodně nezapomněl.

"Ferrari stále miluji," nechal se slyšet Todt. "'Rudé' bude vždy patřit zvláštní místo v mém srdci."

Pokud jde o akceschopnost Formule 1, byly dle Ecclestona jednoduše lepší časy a i samotné týmy by prý souhlasily s jejich návratem.

"Je lákavé mluvit o starých dobrý časech," pokračoval Ecclestone. "Možná tomu tak ve skutečnosti nebylo, ale mám pocit, že tehdy bylo mnohem, mnohem lépe než dnes. Řeknu vám - pokud by chtěl Max znovu kandidovat na prezidenta, prošlo by to hladce. Má podporu 90 procent týmů."