Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton je i přes penalizaci spokojený

Hamilton je i přes penalizaci spokojený

Brit se kvalifikoval na druhé místo, na roštu spadne na páté.

Lewis Hamilton stále věří, že by se mu v zítřejší Velké ceně Indie mohlo dařit, přestože kvůli penalizaci za nerespektování žlutých vlajek v prvním volném tréninku spadne ze druhé pozice v kvalifikaci na pátou na startovním roštu.

Pilot McLarenu vstupoval do kvalifikace s vědomím, že může na startu zaujmout nejlépe čtvrté místo. Nakonec však o tři desetiny sekundy nestačil na Sebastiana Vettela, který si vyjel třináctou pole position sezóny.

Brit je přesto rád, jeho kvalifikační výkon byl podle něj totiž tím nejlepším, jakého vzhledem k rychlosti svého vozu mohl dosáhnout.

"Byl to pro mě dobrý den," řekl po kvalifikaci Hamilton. "Jsme opravdu překvapení, docela překvapení tím, že se nám povedlo rozdělit red bully. Dostali jsme tu penalizaci, což byla ode mě trochu hloupá chyba, zaplatil jsem za ni."

Charakteristika okruhu v Indii a rychlost vozu však Hamiltonovi dodává optimismus, i z pátého místa na roštu by podle něj mělo být možné bojovat o příčky nejvyšší.

"Pro zítřek máme dobrou závodní rychlost a dlouhé rovinky se dvěma zónami DRS, takže tu předjíždění bude snazší než na jiných místech, takže jsem stále optimistou."

Hamilton v závěru třetí části kvalifikace vzdal své poslední letmé kolo. To sice mohlo být lepší než jeho předchozí, potenciální zisk byl však minimální.

"Mé první kolo bylo velice, velice dobré, z vozu jsem dostal, co se dalo. Možná tam bylo ještě půl desetiny, ale ve druhé jízdě už jsem byl na limitu. V nájezdu do patnácté zatáčky jsem měl náskok jedné desetiny, ale neviděl jsem moc důvod ničit pneumatiky kvůli případné půldesetině, tak jsem zajel do boxů."