Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Massa mi tam nenechal žádné místo

Hamilton: Massa mi tam nenechal žádné místo

Oba piloti se letos již poněkolikáté spolu dostali do křížku.

Lewis Hamilton cítí, že mu Felipe Massa nenechal při jejich vzájemném souboji ve Velké ceně Indie dostatek místa. Zároveň dodal, že s ním Brazilec v současné době nemluví.

Massa dostal za kolizi, ke které s Hamiltonem došlo v páté zatáčce při souboji o pátou pozici, trest průjezdu boxovou uličkou. Brazilec nakonec odstoupil o deset kol později poté, co stejně jako ve včerejší kvalifikaci najel tvrdě na obrubník a zničil si zavěšení levého předního kola. Hamilton se propadl, jelikož si musel jet ke svým mechanikům pro nové přední křídlo, které si při kolizi poškodil.

"Není k tomu moc co říct," řekl Hamilton. "Je to smolný den. Můj tým pracoval jako obvykle po celý víkend tvrdě. Nevím, co víc říct.

Před startem závodu jsme drželi minutu ticha a s Felipem jsme stáli vedle sebe. Dlouho, dlouho se mnou nemluvil, tak jsem mu dal ruku kolem ramen a jen jsem řekl: 'Hodně štěstí v závodě.'

V závodě jsem se ho ale pokusil předjet, pak jsem z toho ale chtěl vycouvat, protože to vypadalo, že mi tam nenechá místo, a srazili jsme se. Opravdu se omlouvám týmu."


Hamilton po kolizi cítil, že auto utrpělo nějaké poškození.

"Pozoroval jsem nějaké vibrace, v pravotočivých zatáčkách to vypadalo, jako by podlaha vozu škrtala o zem, moje výkonnost byla velmi špatná a tlačil jsem nejvíc, jak jsem mohl, abych rychlostně stačil na ostatní," řekl. "Auto vypadá dobře, takže to možná bylo mnou."