Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton nadšený z dnešní formy McLarenu

Hamilton nadšený z dnešní formy McLarenu

Piloti stáje z Wokingu ovládli oba páteční tréninky.

Lewis Hamilton je nadšený z dnešní formy, pátek po vítězství McLarenu v obou volných trénincích přitom označil za skvělý pro tým.

Brit zajel nejrychlejší čas dne, když vyhrál druhý trénink na okruhu Yas Marina před kolegou Jensonem Buttonem, který byl v čele výsledkové listiny v tréninku prvním.

Hamilton proto věří, že McLaren bude o nadcházejícím víkendu silný.

"Myslím, že to pro nás byl skvělý den," řekl Hamilton. "Naše tempo v delších jízdách se nezdá být tak špatné. Je to rozhodně lepší v porovnání s minulým závodem. Vyhnul jsem se zdem, vyvaroval se problémů a mám z toho docela radost."

Vítěz místní kvalifikace z roku 2009 byl také spokojený s výkonnosti pneumatik Pirelli.

"Pneumatiky se chovají vážně dobře a také docela dost vydrží. Dnes se mi má dlouhá jízda zdála docela dobrá, to je dnes opravdovým pozitivem. A také jízda s menším množstvím paliva byla vážně dobrá a pneumatiky fungovaly velice dobře. Pozitivní den. Jsem s ním docela spokojený.

Zdá se, že jsme docela konkurenceschopní, ale nevíme, s jakým množstvím paliva jezdí ostatní. Zaměřujeme se proto na svou práci. Auto mi o tomto víkendu připadá daleko lepší, takže opravdu doufám, že se nám to podaří udržet."

Jenson Button si dnešní den rovněž pochvaloval, poznamenal však, že vyvážení jeho vozu ještě není dost dobré a zaslouží si trochu více péče.

"Byl to dobrý den," řekl Button. "Stále ještě nejsem úplně spokojený s vyvážením. Po celý den jsem nebyl. Vyzkoušeli jsme pár věcí a jdeme správným směrem, ale musíme to dotáhnout do konce.

Rychlost vozu však vypadá dobře. Lewis je velice rychlý, což dokazuje, že auto je rychlé. A ta dlouhá jízda, kterou jsem absolvoval, byla v pořádku, ale ještě je hodně co zlepšovat."