Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton by rád vyřešil svou budoucnost přes letní přestávku

Hamilton by rád vyřešil svou budoucnost přes letní přestávku

Brit by přitom rád nadále zůstal pilotem McLarenu.

Lewis Hamilton chce vyřešit svou budoucnost ve Formuli 1 během srpnové letní přestávky. Ta bude podle jeho názoru ideální dobou pro ujasnění podoby jeho dalšího pokračování ve sportu.

Britský závodník si přitom stojí za tvrzením, že současné neuspokojivé výkony McLarenu nebudou hrát při jeho rozhodování roli, ačkoliv přiznal, že by chtěl mít k dispozici vítězný vůz.

Z dosud diskutovaných možností se nedávno uzavřela vidina přestupu k Red Bullu, se kterým prodloužil smlouvu jeho současný pilot Mark Webber. Ze stejného důvodu by si pak své místo u Ferrari mohl udržet Felipe Massa.

Nejreálnějšími volbami pro Hamiltona se tak jeví setrvání u McLarenu, nebo přestup k Mercedesu v případě, že by se sedminásobný šampion Michael Schumacher rozhodl definitivně ukončit svou kariéru ve F1.

V rozhovoru pro ruskou tiskovou agenturu R-Sport na exhibiční akci v Moskvě Hamilton prozradil, že brzy začne jednat s McLarenem o prodloužení současného kontraktu, přestože ještě kolem Velké ceny Kanady prohlašoval, že by s rozhodováním mohl počkat až do zimy.

"Ještě jsme si nesedli a nic neprodiskutovali, ale jsem si jistý, že přes letní přestávku, až letní přestávka přijde, by bylo hezké dát něco dohromady," řekl mistr světa z roku 2008. "To bude čas, kdy budeme mít trochu více volna a učiníme nejrozumnější rozhodnutí pro budoucnost."

Na dotaz, jaké budou klíčové faktory při jeho rozhodování, Hamilton odpověděl: "Abych pravdu řekl, musíte založit svá rozhodnutí na daleko, daleko delší době než na tak krátkém období.

Pouhý půlrok nemůže rozhodnout šest let partnerství, nebo vlastně třináct let partnerství. Jsem s nimi už od třinácti, čili je to 14 let, takže je to daleko víc než tyhle malé detaily, je to daleko, daleko větší obrázek.

Je spousta věcí, které započítat. Tihle lidé mě podporovali, tihle lidé mě dostali do Formule 1. Ale, víte, chci vyhrávat.

Už nejsem tak mladý, takže chci zajistit, aby, ať už udělám cokoli, bylo mé rozhodnutí správné, abych mohl maximálně využít svou kariéru, víte. Musím zkrátka zajistit, abych vyhrával. Proto existuji, proto trénuji a pracuji každý den."

Při pohledu na aktuální sezónu Hamilton poznamenal, že má stále velké šance, přestože si letos McLaren nechal uniknout několik lepších výsledků. Nové díly pro Velkou cenu Německa by však měly pomoct.

"Celý rok jsem připravený vyhrávat. Měli jsme vyhrát daleko více závodů, než jsme vyhráli, ale spousta závodů ještě zbývá. Stále ještě máme spoustu dalších šancí vybojovat nějaká vítězství a já myslím, že je to možné.

Dosud jsme nevyvíjeli tak rychle jako ostatní. Ostatní na minulé závody přivezli více novinek než my, ale my pro příští závod chystáme velký balík, takže doufejme, že splní svůj úkol a dostane nás do pozice pro boj."