Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton nemůže uvěřit, že slaví 100. start

Hamilton nemůže uvěřit, že slaví 100. start

"Mých šest let v F1 je jako dvě sezóny v F3."

Lewis Hamilton v nedělní Velké ceně Německa odstartuje do svého stého závodu ve Formuli 1. Podle svých slov tuto metu překročil dříve, než očekával.

Hamilton dosáhl tohoto jubilea za pět a půl roku působení v královně motorsportu. Brit se na Hockenheimu novinářům svěřil, že tento čas mu velmi rychle utekl.

"Když přemýšlím o tom, že mám za sebou 100 velkých cen, zní to neuvěřitelně," řekl. "Samozřejmě to něco znamená, dosáhnout stovky je velmi důležité.

Nemluvil jsem o desátém, dvacátém, padesátém, ani žádném dalším závodě. Uběhlo to tak rychle. Když se máte dobře, čas letí. A léta velmi rychle ubíhají."


Brit také dodal, že mu podle něj roky ve Formuli 1 ubíhají rychleji, než když závodil v juniorských formulových sériích.

"Jsem ve své šesté sezóně ve Formuli 1, to je šílené. Připadá mi, že to ubíhá rychleji, než moje roky ve Formuli Renault, Formuli 3 a GP2. Mých šest let v F1 je jako dvě sezóny v F3.

Je to velmi podobné, bylo to ale samozřejmě mnohem více závodů. Je to skvělé a doufejme, že v budoucnu ještě odjedu spoustu dalších podniků."