Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Boullier očekává pro Lotus lepší druhou polovinu sezóny

Boullier očekává pro Lotus lepší druhou polovinu sezóny

Tým z Enstone získal šest pódií, ale žádné vítězství.

Šéf Lotusu Eric Boullier je přesvědčen, že druhá polovina sezóny bude po slibné první půli ročníku 2012 pro jeho tým ještě lepší.

Kimi Räikkönen ve Velké ceně Německa vybojoval letošní šesté umístění na stupních vítězů pro stáj z Enstone, když se posunul na třetí místo po penalizaci Sebastiana Vettela, Lotus však zatím teprve čeká na své první vítězství.

Boullier věří, že se s dalšími závody posílí a usnadní spolupráce týmu s jezdci a druhá polovina sezóny tak přinese lepší výsledky.

"Z určitého pohledu jsme nový tým," řekl Boullier. "Tohle je nový Enstone, spolupráce s oběma jezdci. Náš kompletní balík zahrnující vůz a oba jezdce se dává dohromady.

Nevidím žádný důvod, proč bychom ve druhé polovině sezóny neměli získat více bodů než v první polovině. Tak by to mělo být."

Boullier také souhlasí s názorem Kimiho Räikkönena, který se po Velké ceně Německa nechal slyšet, že mohl na Hockenheimringu bojovat o vítězství, kdyby do závodu startoval z lepší než desáté pozice.

"Není to frustrující, je to zkrátka závodění," řekl Boullier ke skutečnosti, že Lotus ještě letos nevyhrál. "Když v kvalifikaci zvládneme všechno správně a budeme v první pětce, víme, že máme rychlost na vítězství. Takový je teď cíl.

V Německu mělo naše auto rychlost na boj s Ferrari, McLarenem a Red Bullem. Je to jen otázka lepší kvalifikace."