Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Boullier se bojí finanční války o inženýry

Boullier se bojí finanční války o inženýry

James Allison byl spojován s odchodem k McLarenu

Ve Formuli 1 by mohla propuknout finanční válka o technické členy týmu, obává se šéf Lotusu Eric Boullier.

Jedním z hlavních témat letošní zimy byl přestup technického ředitele Paddyho Loweho k Mercedesu, přičemž technický ředitel Lotusu James Allison byl poté spojován s místem u McLarenu coby Loweho nástupce.

Boullier se přitom obává, že by se situace mohla vymknout kontrole, pokud budou týmy neustále navyšovat částky, které jsou ochotny zaplatit za zisk některého z předních inženýrů.

"Myslím, že je šílené vytvořit finanční válku, když začnete lidem platit šílené peníze," řekl Boullier v rozhovoru pro Autosport.

"Formule 1 je velice riskantní, je velice náročná, je velice exponovaná. Ve Formuli 1 jsou velké platy a většinou, ve skutečnosti v každé pozici, větší platy než v kterémkoli jiném odvětví. Ale proč?

Pro mě je na prvním místě společnost, ne bojovat o pár set tisíc liber ve snaze udržet zaměstnance."

Allison v současné době zůstává s týmem Lotus, Boullier se však nechal slyšet, že pokud by Brit projevil zájem kývnout na případnou nabídku konkurenčního týmu, neznamenalo by to pro Lotus příliš velký problém, neboť má silný technický tým.

"Ve Formuli 1 máme kvůli vystavení v médiích tendenci dát na radar pár lidí," řekl Boullier. "James rozhodně není jediným zaměstnancem. Máme 150 zaměstnanců a většina nápadů nepřichází od Jamese Allisona.

James je pro tým samozřejmě skutečným přínosem, ale kdyby měl James zítra odejít, naše společnost by to přežila. Není to drama."