Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Boullier: První test nestihne několik týmů

Boullier: První test nestihne několik týmů

Lotus sice do Jerezu necestuje, ale prý to má také své výhody.

Z finanční situace Lotusu se během minulé sezóny stala oblíbená téma. Z týmu odešel Kimi Räikkönen, James Alison a několik dalších důležitých osobností, hlavně z technického osazenstva. Není se velmi čemu divit, vždyť tým dokázal dva roky po sobě konkurovat čtveřici nejbohatších týmů, a to s podstatně nižším rozpočtem. Jak je na tom tedy Lotus F1 v současnosti? Na otázky BBC odpověděl šéf týmu Eric Boullier:

"Všechno je v pořádku. Lotus nebude chybět při startu letošního ročníku ani mnoha následujících."
Francouz si nedělá těžkou hlavu ani z toho, že jeho tým nestihne úvodní testy sezóny: "Uvidíte, že v Jerezu nebudeme chybět jen my. Taková je realita.
"

Boullier dále vysvětloval důvody jejich neúčasti: "Už před měsícem jsme říkali, že to bude těsné. Stejně je to u většiny ostatních týmů. Nakonec jsme se rozhodli takto. Je pravda, že vozidlo nedokážeme včas připravit, ale už to nepotrvá dlouho. Toto rozhodnutí má i své výhody, protože můžeme sledovat, co si připravili ostatní, ale nikdo neuvidí, co máme připravené my. Nezapomínejte, že letos přišla velká změna pravidel a všichni se budou velmi zajímat o to, s čím přišly ostatní týmy."

Boullier nakonec přiznal, že s vynecháním testů se spojují obavy, protože jim tak zůstane jen osm testovacích dnů. Chybějící třetinu testovacího času chtějí částečně dohnat lepším využitím každého zbývajícího dne.