Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Eric Boullier končí na pozici šéfa týmu Lotus

Eric Boullier končí na pozici šéfa týmu Lotus

Francouz by se měl stát novým šéfem McLarenu.

Eric Boullier opouští tým Lotus a měl by se stát novým šéfem týmu McLaren.

Po řadě spekulací ohledně budoucnosti McLarenu poté, co se novým výkonným ředitelem skupiny McLarenu znovu stal Ron Dennis, Boullier s okamžitou platností rezignoval na svou funkci v týmu Lotus F1.

Francouz, který i přes finanční potíže týmu odvedl u Lotusu velmi dobrou práci, je nyní favoritem na místo v McLarenu.

Lotus zároveň oznámil, že novým šéfem týmu bude v letošní sezóně jeho majitel Gerard Lopez. Odpovědnost za vedení týmu bude spolu s ním mít také Andrew Ruhan.

Ačkoliv odchod Boulliera bude pro Lotus velkou ztrátou, tým z Enstone si je jistý, že má velmi silnou obchodní a manažerskou platformu.

"Tým Lotus F1 se nikdy nezastavil a vstupujeme do, doufejme, skvělé sezóny 2014 s novým vozem, novými sponzory a novou strukturou týmu v Enstone," řekl Lopez.

"V posledních letech bylo dosaženo skvělých věcí a potřebujeme v tom pokračovat.

Děkujeme Ericovi za jeho tvrdou práci v uplynulých čtyřech letech a jsme přesvědčeni, že můžeme coby jeden z nejlepších týmů ve Formuli 1 bojovat i v nadcházejících sezónách."


Lotus se jako zřejmě jediný tým nezúčastní první série předsezónních testů v Jerezu. Svůj letošní monopost E22 tak odhalí až před začátkem druhých testů v Bahrajnu.

McLaren dnes od 13:00 SEČ představí ve Wokingu svůj letošní monopost. Podle informací britského Autosportu však McLaren této akce nevyužije k oficiálnímu oznámení Boulliera novým šéfem.