Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nikdo teď nezačně s vývojem dalšího vozu, říkají u McLarenu

Nikdo teď nezačně s vývojem dalšího vozu, říkají u McLarenu

Letošní bitva je na takové rozhodnutí příliš vyrovnaná.

Generální ředitel McLarenu Jonathan Neale tvrdí, že mezi jeho týmem, Ferrari a Red Bullem není žádný tým, který by výkonnostně vyčníval nad ty ostatní.

Po trápení v nedávných závodech stáj z Wokingu přivezla do Německa velký balík nových dílů, který jej znovu vrátil do hry o příčky nejvyšší, když Jenson Button bojoval o vítězství.

Neale je proto přesvědčen, že McLaren dohnal ztrátu na své hlavní rivaly z Poháru konstruktérů, přičemž Buttonovi a jeho týmovému kolegovi Lewisi Hamiltonovi poskytl vůz schopný vyhrávat závody.

Na dotaz, zda je mezi McLarenem, Ferrari a Red Bullem nějaký výkonnostní rozdíl, Neale odpověděl: "Ne na základě dat, která jsem viděl v Německu, ne. Myslím, že první tři týmy mají velice konkurenceschopná auta.

Očekáváme před tímto víkendem, že obsadíme první řadu? Neočekáváme, doufáme, samozřejmě. Věříme, že máme konkurenceschopné auto.

Hodně jsme se soustředili na závodní tempo, protože naše kvalifikační rychlost je trochu lepší a my věříme, že oba jezdci mají velkou šanci být velice konkurenceschopní. Snad bude jeden z nich schopen o tomto víkendu zvítězit."

Neale pochválil McLaren za pokrok, který udělal díky v Německu představeným novinkám, je si však plně vědom, jaké výzvě čelí, chce-li letos bojovat o mistrovský titul.

"Jsme velice spokojení s tím balíkem novinek, všechno, co jsme v pátek měli a chtěli, aby zůstalo na autě, zůstalo. Myslím, že oba jezdci byli schopní v závodě bojovat a já jsem byl nadšený za Jensona, že se mu podařilo dosáhnout na druhé místo, a za celý tým za to, že vůz udělal výrazný krok vpřed.

Neděláme si žádné iluze o tom, jak tvrdá práce nás čeká, ale také musíme pamatovat na to, že je v tomto šampionátu k dispozici ještě 400 bodů.

Ale pole je velice vyrovnané a protože závisí na tom, zda jsou týmy schopné využít podmínek a pneumatik, není nutné přivézt toho tolik, aby se rozložení sil změnilo.

Nikdo se v této fázi v žádném týmu nestáhne a nezačne soustředit na příští rok nebo rok poté, takže si myslím, že nás v Maďarsku čeká velice náročný závod a já odhaduji, že rychlost vývoje bude přes srpen a září veliká.

Zatímco se nedá popřít, že Fernando (Alonso) jezdí letos opravdu dobře, když se podíváte na to, kolik bodů získává Red Bull, také je velice silný a my se mezi ně musíme vmíchat. Ještě je hodně, co dělat, nemyslím si, že je to statické."