Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren bez titulárního sponzora

McLaren bez titulárního sponzora

Přesto je tým v dobré finanční kondici.

Už méně, než 48 hodin zbývá do představení MP4-29. Od něj si fanoušci McLarenu mimo jiné slibujou i představení nového zbarvení vozu, které obyčejně závisí také na titulárním sponzorovi. Výkonný ředitel týmu McLaren Mercedes, Jonathan Neale, ale prozradil, že zatím žádného hlavního sponzora nemají.

"McLaren Group je soukromá společnost, takže naštěstí, na rozdíl od akciových společností, nejsme nuceni každý rok vykazovat zisk.", vysvětlil Neale.

"McLaren Group některé roky vykazuje značný zisk, ale v jiné roky si můžeme stanovit odlišné strategické cíle. Naši vlastníci - Ron Dennis, Mansour Ojjeh a Mumtalakat mají zájem na růstu společnosti.

I díky tomu budeme letos ve vynikající finanční kondici a to i bez titulárního partnera."

McLaren se může spoléhat na své široké portfolio dlouholetých týmových partnerů a je možné, že se ještě před začátkem sezóny dohodne s některým z nich.

"Máme velké množství vynikajících partnerů - Mobil 1, Santander, GSK, Johnie Walker, Hilton, Hugo Boss, Tag Heuer či SAP - všichni jsou odhodláni pomoci nám k úspěchu. Díky tomu máme letos větší operační rozpočet, než v kterémkoli předchozím roce.", prozradil ještě Neale.

McLaren již získal strategického partnera v podobě Hondy. Ta však přijde do sportu až od roku 2015. Je možné, že se bude podílet i na naplnění týmového rozpočtu a neměla by chybět ani v názvu týmu. Komplikace McLarenu by tak mohly vycházet i z faktu, že hledá titulárním sponzora ochotného podepsat lukrativní smlouvu jen na jednu sezónu. Díky zajištění dlouhodobé budoucnosti týmu, ale McLaren finančními problémy jistě netrpí a bude i v této sezóně součástí nejlépe zajištěné čtveřice týmů F1.