Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zanardi bude testovat BMW M3 DTM

Zanardi bude testovat BMW M3 DTM

Za týden bude kroužit po Nürburgringu.

Alex Zanardi bude bude 8. listopadu na Nürburgringu testovat vůz BMW M3 DTM. Zvažuje totiž návrat do závodů cestovních vozů.

Dvojnásobný šampion dnes již zaniklé série CART získal na letošních Paralympijských hrách v Londýně dvě zlaté medaile poté, co v roce 2001 přišel při havárii na Lausitzringu o obě nohy. Ital se ale nevzdal a po několika vítězstvích s BMW v závodech Mistrovství světa cestovních vozů se přesunul po sezóně 2009 k závodům na ručních kolech.

Šéf BMW Motorsport Jens Marquardt je přesvědčen, že vůz DTM může být přestavěn tak, aby se mohl stát Zanardi prvním člověkem bez nohou, který vyzkoušel tento vůz.

"Samozřejmě budeme muset udělat na voze několik úprav," řekl Marquardt.

"Vůz DTM je podstatně složitější než BMW 320si, se kterým Alex čtyřikrát vyhrál v závodech FIA Mistrovství světa cestovních vozů (WTCC). Naši inženýři nicméně rádi přijali tuto výzvu.

V Londýně se Alex znovu zapsal do sportovní historie. Svou návštěvou rozjásal fanoušky na Hockenheimu a byl osobně u toho, když jsme senzačně získali tituly v DTM v roce 2012. Je to zkrátka fantastický člověk."


Po svém úspěchu na Paralympijských hrách projevil Zanardi zájem vrátit se k automobilovým závodům. Hned se proto nabídla myšlenka jeho startu v závodě Indianapolis 500.

Po návštěvě finále DTM na Hockenheimu Zanardi Autosportu řekl, že právě po německém mistrovství cestovních vozů se poohlížel a rád by si v tomto voze vyzkoušel test.

"Je to první krok, po kterém bychom mohli prozkoumat další možnosti,"
řekl Zanardi. "V tuto chvíli se ale o ničem nejedná.

Určitě tento test ale může rozpoutat další diskuze, možný druhý test a bůh ví co?

Stejně jsem se dostal také k ručnímu kolu. Na začátku to byly jen malé krůčky a teď je to můj život."