Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton je na Hülkenberga naštvaný

Hamilton je na Hülkenberga naštvaný

Při souboji o první místa vyřadil Brita ze závodu.

Lewis Hamilton je podle svých slov zklamaný, že se mu Nico Hülkenberg ani nepřišel omluvit za jejich vzájemnou kolizi, která Brita vyřadila z Velké ceny Brazílie.

Hamilton s Hülkenbergem bojoval o vedení, když pilot Force Indie ztratil kontrolu nad svým vozem, roztočil se a v první zatáčce narazil do Hamiltona. Ten musel se zlomeným zavěšením levého předního kola předčasně odstoupit ze svého posledního závodu v barvách McLarenu, když v příští sezóně bude hájit barvy Mercedesu.

Hülkenberg dostal za způsobení kolize trest průjezdu boxovou uličkou a skončil na páté pozici. Kontaktu využil k postupu do čela Hamiltonův týmový kolega Jenson Button (během incidentu jedoucí na třetí pozici), který závěrečný závod sezóny nakonec také vyhrál.

"Bylo to trochu smolné," řekl Hamilton. "Ten v*l ani neřekl promiň. To o mnohém vypovídá.

To se stává, když závodíte s méně zkušeným jezdcem. Cítím se v pořádku a jsem rád také za tým, že vyhrál."


Hamilton zároveň dodal, že má smíšené pocity ze svého loučení s McLarenem, ze kterého odchází po šesti sezónách strávených ve Formuli 1.

"Cítím se tak trochu jako v roce 2007," řekl v odkazu na rok, kdy v posledním závodě sezóny prohrál souboj o titul s Kimim Räikkönenem. "Připadám si jako zmražený.

Těším se také na budoucnost. Příští rok mě čeká nový začátek a pak, doufejme, v jisté fázi budu mít také trochu štěstí."