Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Paddy Lowe technickým ředitelem McLarenu i letos

Paddy Lowe technickým ředitelem McLarenu i letos

Šéf týmu Martin Whitmarsh popřel jeho odchod k Mercedesu.

Technický ředitel McLarenu Paddy Lowe zůstane ve své roli minimálně v letošní sezóně, šéf týmu Martin Whitmarsh totiž popřel jeho spekulovaný odchod k Mercedesu.

Lowe byl již několikrát spojován s možným přesunem k Mercedesu, který prochází personálními změnami. Mluvilo se dokonce o možnosti nahrazení Rosse Brawna v roli šéfa týmu, sám Brawn však sdělil, že jde pouze o záložní plán a šéfem Mercedesu zůstane do doby, než se sám rozhodne odejít.

Whitmarsh se při představení letošního McLarenu MP4-28 nechal slyšet, že Lowe u týmu zůstane minimálně ještě v letošním roce. Jeho dlouhodobou budoucnost u stáje však potvrdit nemohl.

"Jisté je, že Paddy bude součástí týmu ještě jeden rok," řekl Whitmarsh. "Co bude potom, to už tak jisté není. To je něco, u čeho si budeme jistí v blízké budoucnosti."

Na dotaz, proč se Lowe nezúčastnil prezentace nového monopostu, Whitmarsh odpověděl, že se sám technický ředitel týmu rozhodl událost vynechat, aby se nevystavil zbytečnému zájmu médií.

"Je jasné, že média mají o toto téma velký zájem a já si myslím, že je dobře, že se Paddy soustředí na svou práci," řekl Whitmarsh.

"Nemyslím si, že chce svému týmu nebo svým kolegům zapříčinit nepříjemné chvíle, takže sám uvážil, že necítí, že je vhodné, aby tu byl."