Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Caterham přestal schovávat svůj nový CT03

Caterham přestal schovávat svůj nový CT03

Tým z Leafieldu bude také tesovat v Jerezu s novým vozem.

Caterham je posledním týmem, který před první sérií předsezónních testů v Jerezu ukázal veřejnosti svůj monopost pro letošní sezónu. Ten nese označení CT03.

Nový monopost je však spíše evolucí předchozího modelu, Caterham se tak před velkými změnami technických regulí pro rok 2014 rozhodl nebýt radikální.

Otázkou je proto výsledek jeho boje s hlavním rivalem, týmem Marussia, jenž dnes také prezentoval svůj letošní monopost. Caterham v loňském roce Marussii na poslední chvíli ve Velké ceně Brazílie připravil o desáté místo v Poháru konstruktérů.

Z původního plánu dosahovat každý rok velkého kroku vpřed by se však letos mohla stát spíše snaha tým stabilizovat a připravit na příští rok. Mimo změn na voze, které jsou v porovnání s konkurencí spíše malé, totiž nezůstala původní jezdecká dvojice.

Tým ještě pod názvem Lotus začínal se zkušenými bývalými vítězi závodů Jarnem Trullim a Heikkim Kovalainen. Ital musel už loni udělat místo platícímu Vitaliji Petrovovi, Fin neudržel své místo pro sezónu letošní.

Caterham totiž musel upřednostnit finanční krytí před zkušenostmi závodníků, do letošní sezóny tak v jeho barvách nastoupí loňský nováček Charles Pic, který přišel od Marussie, a z GP2 postoupivší Giedo van der Garde.