Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Grosjean není z dnešního deště příliš nadšený

Grosjean není z dnešního deště příliš nadšený

Nemohl se připravovat tak, jak by chtěl.

Romain Grosjean si poté, co byl dnešní den testů v Barceloně ovlivněn deštěm, myslí, že na Velkou cenu Austrálie nebude připraven tak, jak by měl být.

Francouz svým časem uzavřel výsledkovou listinu úvodního dne poslední série předsezónních testů ve Španělsku, když na nejrychlejšího Marka Webbera ztratil více než dvanáct sekund. Tým Lotus se dnes více než na zajíždění nejrychlejších časů soustředil na testy aerodynamiky.

Zítra čeká Grosjeana poslední den ve voze v rámci předsezónních testů před úvodním závodem v Melbourne. Na pátek je přitom v Barceloně očekáván ještě silnější déšť a Francouz se proto obává, že pro úvodní závod sezóny nebude dostatečně připraven.

"Dnes jsme strávili docela dost času děláním věcí, které byly užitečné pro tým a pro vůz," řekl Grosjean.

"Závěrečný test je přitom obvykle o práci s inženýry a hledání dobrého základního nastavení pro Melbourne. Kvůli počasí to však dnes nebylo možné.

Doufejme, že zítra bude sucho a my budeme moci pracovat na některých věcech, které chceme otestovat. To jsou věci, které nemůžeme dělat v průběhu závodního víkendu."


Grosjeanův týmový kolega Kimi Räikkönen stráví ve voze závěrečné dva dny letošních předsezónních testů, pro které je předpovídáno sucho.