Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button: "Body jsou to jediné, v co můžeme doufat."

Button: "Body jsou to jediné, v co můžeme doufat."

McLaren má zatím se svým novým vozem problémy.

Jenson Button přiznává, že pouhé body budou pro McLaren ve Velké ceně Austrálie úspěchem. Nový vůz je totiž zatím pomalý a náročný na porozumění.

McLaren nezažil v pátečních trénincích dobrý vstup do nové sezóny, jak Button, tak Sergio Pérez totiž skončili mimo první desítku, navíc se ztrátou více než dvou sekund na prvního Sebastiana Vettela.

Šéf týmu Martin Whitmarsh již minulý týden podotkl, že stáj z Wokingu může v Melbourne doufat nejvýše v bodované pozice, načež Button po volných trénincích potvrdil, že McLaren čeká na jeho novém voze spousta práce.

"Při tom, jak se dnes věci vyvíjely, si myslím, že body budou velice dobré," řekl Button. "Je jasné, že nejsme rychlí. Pocit z auta není dobrý, takže nás čeká spousta práce."

Button připustil, že již v předsezónních testech letošní McLaren MP4-28 zaostával za svou konkurencí, doufal však, že v Austrálii tým ztrátu sníží. Zatím však došlo k pravému opaku.

"Po posledních testech jsme věděli, že rychlostí nestačíme," řekl. "Vůbec jsme se nedokázali přiblížit časům, které v testech zajížděli ostatní.

Byli jsme víc než o sekundu pozadu a tady je to ještě víc. A to není dobré.

Pokaždé doufáte, že až přijedete na první závod, kde je trochu tepleji, vše se začne obracet k lepšímu, jenže ono se tak nestalo.

Auto má několik slabin. Jízdní projev je daleko horší, než jsme čekali, takže jsme na tom dnes pracovali, abychom našli nějaký směr.

Není to v tuto chvíli jednoduché, ale já jsem si jistý, že jsme schopni odvést lepší práci, než jsme odváděli dosud."

Button dodal, že je pro McLaren důležité přes noc zjistit, zda vůz reaguje na změny tak, jak tým očekává, což svým komentářem podpořil také Pérez, který poznamenal, že je těžké letošní vůz pochopit.

"Auto je velice nepředvídatelné," řekl Mexičan. "Nedělá jen jednu věc, dělá spoustu věcí, takže pro nás bude složité ho nastavit.

Auto je velice nekonzistentní při průjezdu zatáčkami. Je docela těžké ho ovládat a dostat z něj maximální výkonnost.

Bude velice těžké získat nějaké body, ale stát se může cokoliv. Počasí by mohlo přinést nějaké překvapení."