Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sauber: Víme, co jsme letos udělali špatně

Sauber: Víme, co jsme letos udělali špatně

Finanční problémy zbrzdily úvodní vývoj vozu.

Sauber je přesvědčen o tom, že nyní daleko lépe rozumí svému letošnímu vozu C32, který nebyl schopen navázat na úspěchy svého předchůdce z roku 2012.

Švýcarský tým si pro letošní ročník díky angažování Nica Hülkenberga kladl vysoké cíle. Dosud však posbíral pouze 19 bodů, což je v porovnání s loňskými 98 v této části sezóny velmi málo.

Šéfka týmu Monisha Kaltenborn však věří, že tým nyní lépe chápe, co dělat se svým vozem, aby dosáhl lepší výkonnosti. Dokazují to i výkony z posledních dvou velkých cen, v obou případech měl Sauber jeden ze svých monopostů ve třetí části kvalifikace.

"Víceméně víme, co je špatně, ale bohužel je to situace, ve které nemůžete jednoduše implementovat, co byste chtěli," řekla Kaltenborn ohledně finančních potíží, které týmu zabránily vyvíjet vůz v úvodních závodech.

"Víme, že to, co jsme dosud udělali, nás posunulo správným směrem, takže kdybychom to mohli udělat dřív, kdo ví, jak by to s naší sezónou bylo?

Viděli jsme, že výsledek v Monze nebyl jednorázový. Pochopili jsme, co jsme udělali špatně, zejména na aerodynamice zadní části auta. Pochopení těch problémů a analytický přístup k nim nám pomůže ve zbytku letošní sezóny."