Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bottas očekává, že se bude od Massy učit

Bottas očekává, že se bude od Massy učit

V příštím roce budou u Williamsu týmovými kolegy.

Valtteri Bottas očekává, že se toho od svého nového týmového kolegy u Williamsu Felipeho Massy v příští sezóně hodně naučí.

Fin sice zatím nemá představu o tom, co by si ze zkušeností Massy, který po osmi sezónách odešel od Ferrari, mohl odnést, je si však jistý, že z Massových rad bude moci čerpat.

"Je zatím těžké říct, co se od něj dokážu naučit, ale od každého jezdce si můžete vybrat různé věci, ať už se to týká jezdeckého stylu nebo toho, jakým způsobem nastavují vůz,"
řekl Bottas.

"Viděl hodně věcí, přichází z Ferrari a možná jsou tu věci, které dělají trochu jinak, takže z toho si například můžete něco vzít. Určitě budu dávat pozor, a pokud bude možnost se něco naučit, tak to udělám."


Bottas má v plánu být během předsezónních testů na okruhu v garáži také v době, kdy sám nebude řídit nový vůz. Dvanáct dní testů si oba piloti rozdělili rovnoměrně po šesti dnech.

"Jsem si jistý, že budu přítomen na testech i v době, kdy nebudu jezdit," řekl Fin. "Budu naslouchat.

Na začátku sezóny pro mě bude velmi důležité být při tom, abych viděl, jestli jsou s vozem nějaké problémy, jak se chová a jak ty problémy vyřešit.

Bude zajímavé tam být, být toho součástí a učit se. Ty testy budu také sledovat."