Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pérez se obával odchodu z Formule 1

Pérez se obával odchodu z Formule 1

Mexičan nakonec podepsal smlouvu s Force India.

Sergio Pérez připustil, že pokud by si nezajistil pro příští sezónu místo u týmu Force India, tak by zřejmě z Formule 1 odešel.

Mexičan byl po jedné sezóně u McLarenu nahrazen letošním šampionem Formule Renault 3.5 Kevinem Magnussenem. Pérez přitom neměl zájem o místo v týmu na konci pole, doslova v hodině dvanácté však podepsal smlouvu s Force India, a Mexičan tak bude ve Formuli 1 i v příští sezóně.

"Byl jsem blízko (odchodu z Formule 1), jelikož rozhodnutí (McLarenu) přišlo velmi pozdě, a já neměl zájem připojit se k jednomu z menších týmů," řekl Pérez.

"Jsem velmi hladový a chci ve F1 ukázat, co ve mně je. Vždy jsem si myslel, že pokud nezískám místo u Force India, bude obtížné zůstat ve F1. Naštěstí se to podařilo a nyní se těšíme na budoucnost."

Pérez, jehož týmovým kolegou bude Nico Hülkenberg, chce v příští sezóně ukázat, že po obtížné sezóně u McLarenu dokáže u dobrého týmu zářit.

"Samozřejmě se chci znovu předvést špičkovým týmům," řekl o svých cílech pro sezónu 2014.

"Podařilo se mi to minulý rok, takže nevidím důvod, proč bych to nyní nedokázal zopakovat. Věřím svému talentu a vím, co můžu dokázat."


Ačkoiv Pérez připustil, že bylo těžké přijít o místo u McLarenu, doufá, že přestup k Force India bude nakonec hodnotit kladně.

"Nikdy nevíte, co budoucnost skrývá, obzvlášť ve Formuli 1, takže doufám, že za několik let se budu moci ohlédnout zpět a říct si, že šlo o to nejlepší, co mě v kariéře mohlo potkat.

Snad bude přestup do Force India pro mou kariéru ve Formuli 1 dobrý. Samozřejmě mám velké cíle a sny a chci si je splnit."