Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nové pneumatiky už zřejmě neprodukují tolik žmolků

Nové pneumatiky už zřejmě neprodukují tolik žmolků

Pirelli má za sebou třídenní test v Bahrajnu.

Ferrari se na základě třídenního testování pneumatik Pirelli pro sezónu 2014 nechalo slyšet, že italský výrobce vyvinul pneumatiky, které se již nebudou tolik drolit.

I přes to, že pro Mercedes skončily testy v Bahrajnu předčasně poté, co Nicu Rosbergovi v rychlosti 320 km/h explodovala pneumatika, vidí šéf Ferrari Stefano Domenicali v pneumatikách pro sezónu 2014 také jistá pozitiva.

Podle jeho slov test na okruhu Sakhir ukázal, že problém s nadměrným množstvím žmolků pneumatik mimo ideální stopu, na které si piloti často stěžovali, se zdá být vyřešený.

"Pirelli pracovalo v Bahrajnu, což je jedna z nejnáročnějších tratí, na kterých jezdíme. Proto je důležité, že tam v únoru pojedeme testovat," řekl Domenicali.

"Pneumatiky pro příští rok nebudou definovány po tomto testu, ale až po druhých jízdách v Bahrajnu, a my se novým pneumatikám přizpůsobujeme.

Zatím jsme viděli alespoň to, že i když jezdily jen čtyři vozy, tak situace se žmolky se zlepšila."


Pro italskou stáj v Bahrajnu testovali její vývojový jezdec Pedro de la Rosa a také pilot Marussie Jules Bianchi, který je členem výchovného programu Ferrari pro mladé závodníky.

Domenicali také Pirelli pochválil za jeho snahu dosáhnout pro příští sezónu zlepšení. "Pirelli tvrdě pracuje na tom, aby zareagovalo na obtížnou sezónu a obtížnou situaci, které čelilo."