Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ecclestone: Dvojnásobek bodů by měl být ve více závodech

Ecclestone: Dvojnásobek bodů by měl být ve více závodech

Šampionát by se tím podle něj zatraktivnil.

Podle šéfa Formule 1 Bernieho Ecclestona by mohlo být nově zavedené pravidlo o dvojnásobném počtu bodů udělovaném v závěrečném závodě sezóny v lednu zrušeno. Sám Ecclestone by si přitom představoval, že by se dvojnásobek bodů rozdával až v posledních třech závodech.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) začátkem měsíce uvedla, že finále sezóny 2014 Formule 1 v Abú Zabí bude hodnoceno dvojnásobným počtem bodů. Tento krok se však setkal s nevolí fanoušků a také některých respektovaných osob v paddocku.

Ecclestone je pak toho názoru, že dvojnásobným počtem bodů by se měly hodnotit až poslední tři závody. Zájem o šampionát by tak byl delší.

Původní plán dvojnásobkem bodů hodnotit jen závěrečný podnik by navíc mohl podle Brita být na příštím setkání Strategické skupiny F1 v lednu zrušen.

"Osobně bych preferoval to, aby byly dvojnásobným počtem bodů hodnoceny závěrečné tři závody," řekl Ecclestone pro The Daily Telegraph.

"Je ale dost možné, že pravidlo bude na nejbližším lednovém zasedání (Strategické skupiny) zrušeno. Myslím, že by to měly být poslední tři závody nebo žádný.

Pokud by to byly poslední tři podniky, tak by byl šampionát zajímavý až do konce pro každého - fanoušky, novináře i televizi."


Mistr světa z posledních čtyř let Sebastian Vettel se již dříve nechal slyšet, že změna bodování v posledním závodě je absurdní.

"Je to absurdní a trestá to ty, kteří po celou sezónu tvrdě dřeli. Respektuji tradice ve Formuli 1, těmto novým pravidlům ale nerozumím,"
uvedl Vettel.