Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari je potěšeno výsledky z nového tunelu

Ferrari je potěšeno výsledky z nového tunelu

Na tom původním muselo dojít k úpravám.

Tým Ferrari si je už jistější aerodynamikou přední části svého vozu poté, co první jízdy s jeho novým monopostem Formule 1 ukázaly, že data z aerodynamického tunelu se nyní shodují s těmi získanými jízdami na trati.

Stáj z Maranella měla v předchozích letech problémy držet krok se svými největšími konkurenty ve vývoji vozu, jelikož vylepšení, která fungovala na simulacích va aerodynamickém tunelu, nepřinesla kýžený výsledek na trati.

Tyto nesrovnalosti vedly Ferrari až k tomu, že se italská stáj rozhodla svůj aerodynamický tunel na konci sezóny 2012 zavřít a udělat na něm jisté úpravy.

V říjnu loňského roku pak Ferrari svůj rekonstruovaný větrný tunel znovu otevřelo. Do té doby využívalo zázemí týmu Toyota v Kolíně nad Rýnem.

Minulý týden při prvních předsezónních testech v Jerezu mělo Ferrari první příležitost zjistit, zda přestavba tunelu přinesla své ovoce. A zdá se, že ano, jelikož představitelé stáje byli s výsledkem spokojeni.

Řada aerodynamických testů potvrdila, že data odpovídala těm z aerodynamického tunelu, což týmu přidalo na jistotě v tom nasazovat na letošní vůz F14 T další vylepšení.

Kromě pozitivních zpráv o aerodynamice se ferrari v Jerezu ukázalo rovněž jako spolehlivé.

Šéf týmu Stefano Domenicali se nechal slyšet, že je s dosavadním průběhem spokojen, i když připouští, že týmy zatím neukázaly svou skutečnou sílu.

"V tuto chvíli nemůžeme hodnotit výkonnost, a to ani tu F14 T, ani výkonnost našich soupeřů," řekl Domenicali.

"Důležité je zajet co nejvíce kol, abychom našim inženýrům poskytli data, která potřebují k dalšímu vývoji vozu.

Bylo by předčasné dělat nějaká jasná hodnocení. Důležitější je mít jasnou představu o tom, co nyní musíme udělat a jakým směrem se vydat, abychom pak do Melbourne přijeli v nejlepší možné formě."