Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Soupeři Mercedes dohoní, tvrdí Pérez

Soupeři Mercedes dohoní, tvrdí Pérez

Podle něj k tomu dojde ještě před začátkem sezóny.

Sergio Pérez je přesvědčen, že týmy s ostatními výrobci motorů dokážou ty stáje, které využívají motorů Mercedes, dohnat ještě před začátkem letošní sezóny Formule 1.

Mercedes se zatím jeví jako nejsilnější a nejspolehlivější motor. Podle některých spekulací navíc jeho zákaznické týmy budou na začátku sezóny vydělávat na problémech týmů s motory Renault.

Pérez, jehož Force India má ve svých útrobách rovněž motor Mercedes, ovšem neočekává, že by bylo pole rozděleno podle výrobců motorů také při úvodním závodě letošní sezóny, Velké ceně Austrálie.

Na dotaz Autosportu, zda budou mít týmy s motory Mercedes v úvodních závodech výhodu, Pérez řekl: "Myslím, že se ostatní dotáhnou ještě před prvním závodem. Mercedes funguje dobře, zdá se být spolehlivý. Věci se ale změní.

Jsem si jistý, že uvidíme návrat ostatních výrobců a mezi špičkou a středem pole to bude velmi těsný souboj."

Pérez rovněž upozornil na to, že pro tým Force India dnes testy začaly o trochu později. Noční práce týmu totiž zabrala více času, než bylo plánováno. To je podle Mexičana důkazem, že ani týmy s motory Mercedes-Benz nejsou v otázce spolehlivosti stoprocentní.

"Ostatní týmy mají problémy, i když v tuto chvíli je mají vlastně všichni," řekl.

"Máme je i my, dnes ráno jsme měli velké, asi dvouhodinové zdržení, takže jsme nemohli absolvovat kompletní program. Ostatní týmy mají stejné problémy, takže je to obtížné."

Jeho týmový kolega Nico Hülkenberg otevřel druhou sérii testů v Bahrajnu nejrychlejším časem. Pérez pak na dotaz, zda si myslí, že VJM07 vypadá před začátkem sezóny silně, odpověděl: "Zatím bych nedělal žádné závěry.

Před Melbourne rozhodně odvádíme dobrou práci, což je i naším cílem. Uvidíme, co před prvním závodem dokážeme udělat."