Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Noční závod v Rusku?

Noční závod v Rusku?

Ecclestone: "Je to šikovná myšlenka."

Podle představ Bernieho Ecclestona by se mělo Rusko přidat k pořadatelům velkých cen Formule 1, kteří své závody startují až ve večerních hodinách pod umělým osvětlením. Rusko by se tak přizpůsobilo požadavkům velkých evropských TV stanic, které si program svého nedělního vysílaní jen nerady nechávají nabourávat ranními živými přenosy závodů Formule 1. Často přitom argumentují také nižší sledovaností.

Soči však ještě minimálně letos odolá a celý závod Formule 1 proběhne za denního světla. The Times ale přinesl informaci, že v budoucnu se v Soči můžeme dočkat nočních závodů, ve kterých by vynikl nasvícený olympijský stadion.

"Je to šikovná myšlenka, protože během dne nyní olympijský park připomíná spíše obrovské opuštěné parkoviště, než lákavý sportovní areál", píše Kevin Eason.

Ecclestone zájem o noční GP Ruska potvrdil: "Myslím, že jich tato myšlenka nadchne. V noci stadiony hýří barvami a spoustou světel a bylo by fantastické zachytit tuto atmosféru v přenosech Formule 1. A upřímně, přes den to tam trocha připomíná skládku. Investují ale hodně peněz a v celé lokalitě ještě probíhají změny."

Noční závod už léta pořádá Singapur a letos se k němu přidá i Bahrajn. V Abú Zabí se startuje ještě za denního světla, ale závody končí již pod umělým osvětlením. Ecclestonovým požadavkům na noční závod dlouhodobě vzdorují Melbourne i malajský Sepang. Na obou okruzích se ale i tak startuje pozdě odpoledne.