Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari: Mercedes a Williams vypadají silně

Ferrari: Mercedes a Williams vypadají silně

"To je prostě fakt, takže s touto úvahou musíme začít."

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali připustil, že Mercedes a Williams jsou na začátek nové sezóny Formule 1 připraveni lépe než tým z Maranella.

Fernando Alonso v závěrečném dni předsezónních testů v Bahrajnu zajel třetí nejrychlejší čas. O sekundu však zaostal za nejrychlejším Lewisem Hamiltonem z Mercedesu. Druhý Valtteri Bottas z Williamsu byl přitom před Alonsem o tři desetiny.

Ferrari zároveň muselo řešit několik problémů se spolehlivostí svého vozu F14 T. Tým tak podle Domenicaliho musí zapracovat na tom, aby dohnal ztrátu.

"Na konci těchto testů jsme absolvovali kolem 4000 kilometrů, Mercedes téměř 5000, Williams více méně stejně, což znamená, že se na start letošní sezóny připravili lépe," řekl.

"To je prostě fakt, takže s touto úvahou musíme začít. Víme také, že je před námi ještě spousta práce.

Williams a Mercedes se zdají být ve velmi dobré formě, ale to jen na základě toho, co jsme zatím viděli. Myslím, že máme dobrý základ, ale potřebujeme na něm zapracovat.

Je tu hodně potenciálu, který musí být ještě objeven. To je cíl, kterého naši inženýři musí v co nejkratší době dosáhnout, jelikož body dosažené na začátku sezóny budou těžce získané."


Ferrari podle Domenicaliho stále nedokázalo získat maximum ze svého nového motoru, který v současné době ztrácí na Mercedes-Benz.

"Myslím, že z naší strany je nejdůležitější pochopit, jak dostat do rovnováhy pohonnou jednotku, ERS, baterii, jelikož všechny tyto věci mají vliv na výkon," dodal.

"Musíme si také zvyknout na obrovské změny z pohledu uspořádání a řízení.

To se odrazí na všem, protože když budete mít ve třetím volném tréninku problém, bude docela obtížné se připravit na kvalifikaci, takže si myslím, že toto se musí naučit všichni. Bude ale záležet na tom, co přesně za problém to bude.

Zdá se, že někteří mají před ostatními náskok, počkejme ale do momentu, kdy se to bude počítat."