Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren je potěšen Magnussenovým zlepšením

McLaren je potěšen Magnussenovým zlepšením

"Je to jiný příběh v porovnání s jezdci z minulých let."

Kevin Magnussen se podle závodního ředitele McLarenu Erica Boulliera dobře přizpůsobuje požadavkům Formule 1.

Loňský šampion Světové série Formule Renault 3.5 Magnussen měl možnost před začátkem předsezónních testů absolvovat ve voze F1 pouhé tři dny, během kterých se však dokázal výrazně zlepšit.

Boullier přiznal, že byl trochu zaskočen tím, jak se Magnussen chopil své příležitosti a vžil se do role pilota Formule 1. Připomenul rovněž, že nová pravidla kladou vyšší nároky na technickou zručnost jezdců.

"Je to překvapující, ale zdá se, že se u nás už cítí jako doma," řekl Boullier.

"Co se poskytování zpětné vazby týče, tak se možná ještě trochu stydí, ale jde to dobře.

Je tu spousta (technických) parametrů a on si počíná chytře, nezachází příliš do detailů, jelikož se nechce ztratit v aerodynamických strategiích a starání se o pneumatiky."


Magnussen v předsezónních testech ukázal velmi dobrou rychlost, několikrát se však také dostal mimo trať a během prvních testů v Jerezu s mclarenem i havaroval.

Boullier je nicméně ohromen tím, jak rychle se 21letý Dán učí novým věcem před Velkou cenou Austrálie, která se v Melbourne jede už tento víkend.

"Vede si dobře," řekl Boullier. "Je to jiný příběh v porovnání s ostatními jezdci z minulých let, kteří za sebou měli již spoustu odjetých kilometrů.

Na mladého jezdce, který ve voze F1 strávil pouze pár dní, je to velmi působivé.

Je vyrovnaný, samozřejmě i u něj se objevily problémy v práci s pneumatikami, které jsou u mladíků obvyklé, jelikož jsou zvyklí na jiný svět, kde mohou jet po celou dobu závodu na plno.

Tady musíte být trochu opatrnější na pneumatiky, pokud chcete, aby vám vydržely po celý stint. Tohle se ještě musí naučit, vede si ale velmi dobře."


Boullier je rovněž potěšen prací, kterou během předsezónní přípravy odvedl Jenson Button. Bývalý šéf týmu Lotus s mistrem světa z roku 2009 zatím nikdy nespolupracoval.

"Příliš jsem ho neznal, je ale jasnou jedničkou, což je pro tým velmi dobré," dodal Boullier.

"Mají někoho, kdo dokáže dělat rozhodnutí, dává dobrou zpětnou vazbu a řekne jim přesně, co potřebuje. To je dobré."