Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Caterham věří, že ve třetím tréninku vyjede na trať

Caterham věří, že ve třetím tréninku vyjede na trať

Na voze se objevil problém, který tým v testech neměl.

Jezdci Caterhamu jsou přesvědčeni, že poté, co se v pátečních trénincích na Velkou cenu Austrálie téměř vůbec neobjevili na trati, budou schopni během sobotního volného tréninku vyjet a absolvovat více kol.

Kamuj Kobajaši s Marcusem Ericssonem během dvou devadesátiminutových tréninků v pátek dohromady absolvovali pouhá tři kola, když jejich vozy postihly problémy, které se během předsezónních testů vůbec neobjevily.

Kvůli závažnosti problémů se začaly objevovat pochybnosti o tom, zda tým dokáže připravit svůj vůz CT05 pro sobotní dopolední trénink. Oba jezdci jsou však přesvědčeni, že ano.

Na dotaz, zda má obavy z toho, že by na trať nevyjel ve třetím tréninku, Kobajaši odpověděl: "Ne, nedělám si starosti, jelikož kluci přišli na ten problém.

Měli jsme problém s přívodem paliva (vedl k požáru), na což bychom normálně přišli při zimních testech. Nyní máme jednu hodinu (před kvalifikací). Musíme využít efektivitu."


Jeho týmový kolega Ericsson, který měl ráno problém s elektromotorem MGU-K a odpoledne s hydraulikou, souhlasí s Kobajašim.

"Měli bychom být připraveni vyjet ve třetím volném tréninku, kluci pracují tvrdě," řekl Švéd.

"Jelikož jsme nic neujeli, tak nás čeká těžký víkend, potřebujeme ale jen odjet co nejvíce kol a uvidíme, jak na tom jsme."

Oba jezdci se pak shodli na tom, že bylo frustrující potýkat se s problémy, které se neobjevily během testů, kde se Caterham občas blýskl slušným množstvím kilometrů odjetých během jednoho dne.

"V zimě jsme toho neujeli tolik jako obvykle, takže máme problémy, na které bychom za normálních podmínek přišli během zimy," řekl Kobajaši.

A Ericsson dodává: "Byl to frustrující den, protože druhý týden v Bahrajnu byl opravdu dobrý.

Zdálo se, že auto funguje opravdu dobře, dnes jsme ale měli nové problémy. Měli jsme toho tolik v plánu a potřebovali jsme zajet spoustu kol."