Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vyřešení problémů Räikkönena je pro Ferrari prioritou

Vyřešení problémů Räikkönena je pro Ferrari prioritou

Pro Fina nezačala letošní sezóna nejlépe.

Ferrari prohlásilo, že vyřešení problémů, které zastavily Kimiho Räikkönena ve snaze vymáčknout ze svého vozu maximum, je pro tým prioritou.

Fin má za sebou obtížný vstup do úvodního víkendu letošní sezóny, Velké ceny Austrálie, když za svým týmovým kolegou Fernandem Alonsem zaostal o osm desetin sekundy.

Podle šéfa týmu Stefana Domenicaliho musí Ferrari Räikkönenovi co nejdříve pomoci. Na otázku Räikkönenovy výkonnosti řekl: "Musíme se ujistit, že všechny věci, které ještě nejsou vyřešené, a to nejen ty na Kimiho straně, musí být vyřešeny nebo řešeny velmi rychle, protože konkurence je velmi silná a času, který nám zbývá, není mnoho.

Pro mě je nejdůležitější velmi rychle najít a vyřešit problém. V jezdci problém opravdu není, jsem si totiž jistý, že oba piloti budou schopni nejlepším možným způsobem situaci zvládnout, je tu však ještě velké množství práce."


Domenicali připustil, že Ferrari v současnosti není nejrychlejším týmem, cítí však velké množství příležitostí pro stáj se v následujících několika závodech zlepšit.

"Co musíme dělat, je pokračovat v práci na tom, co víme," řekl. "Musíme se zlepšit, tak to prostě je.

Samozřejmě každý jezdec měl jiné věci, které se musely otestovat a vyzkoušet. To je ale součástí našeho běžného programu, který děláme.

Podle mého názoru jste dnes možná viděli, že některé týmy se trochu schovávaly a měly nějaké problémy. Zítra bude ale situace znovu jiná."