Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Boullier vyzdvihl Magnussenův výkon

Boullier vyzdvihl Magnussenův výkon

Dán při svém prvním závodě dosáhl na stupně vítězů.

Nový závodní ředitel McLarenu Eric Boullier je nadšený "neuvěřitelným víkendem" ze strany "skvělého" nováčka Kevina Magnussena, který při své premiéře ve Formuli 1 ve Velké ceně Austrálie skončil na stupních vítězů.

Loňský šampion Světové série Formule Renault 3.5 v kvalifikaci porazil svého zkušenějšího týmového kolegu, mistra světa z roku 2009 a trojnásobného vítěze z Albert Parku Jensona Buttona. V závodě pak skončil na třetí pozici za vítězem Nicem Rosbergem z Mercedesu a Danielem Ricciardem z Red Bullu.

Australan byl však následně diskvalifikován, když jeho Red Bull během závodu konzistentně překračoval maximální povolený limit průtoku paliva, který je 100 kg/h.

Magnussen tak vyrovnal výkon Jacquese Villeneuvea, který rovněž při své premiéře ve Formuli 1 v Melbourne v roce 1996 dojel na druhé pozici. O rok později se Kanaďan stal mistrem světa.

"Odjel neuvěřitelný víkend," řekl Boullier, který během zimní přestávky změnil působiště, když se z pozice šéfa týmu Lotus přesunul do týmu z Wokingu.

"Neudělal ani jeden špatný krok, jel jako mazák, zkušený jezdec, a musím říct, že jsem ohromen, protože je mu pouze 21 let a tlak zvládal velmi dobře.

Kvůli podmínkám to nebyl jednoduchý víkend, jsem ale spokojen a velmi to na mě zapůsobilo. Byl skvělý."


Na Ricciardově penalizaci vydělal také Button, který se díky tomu posunul v konečném pořadí na třetí místo. I díky tomu McLaren nyní vede Pohár konstruktérů. Boullier však připouští, že tým musí svůj vůz MP4-29 rapidně zlepšit, pokud si chce udržet svou pozici a i nadále bojovat s týmem Mercedes.

"Oni (Mercedes) jsou velmi rychlí, takže jsou jasně o jeden krok před všemi ostatními," dodal Boullier.

"Uděláme maximum. Poskládáme věci dohromady, budeme pracovat a ujistíme se, že náš vývoj funguje a budeme pracovat i na autě pro příští rok, takže můžeme držet krok.

Kluci odvedli skvělou práci, jelikož obě auta jsou na bodech, jsou to velké body a dokončili jsme závod.

Cílem ale je vést šampionát také po posledním závodě."