Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rozhovor: Claire Williams

Rozhovor: Claire Williams

Od Valtteriho jsme očekávali, že bude předjíždět a on to dělal.

Přesto, že měl Williams na dosah i mnohem lepší výsledek, je Clair Williams s první velkou cenou sezóny spokojená. Podle ní se již naplno projevily loňské změny v organizaci týmu, které vedly k pokroku v práci s vozem i nové motivaci.

Gratulujeme, Valtteri odvedl výbornou práci.

Naše očekávání byla vysoká a Austrálie jsme se už nemohli dočkat, ale v neděli jsme se snažili hlavně nikoho nezklamat. Kvalifikace totiž nedopadla tak, jak jsme si mysleli, že dopadne. Samozřejmě jsme stále doufali, že získáme množství bodů. Nyní je nám líto Felipeho, který vypadl v první zatáčce, ale zároveň se těšíme spolu s Valtterim.

Polovinu svých šancí na body jste tedy ztratili už v první zatáčce a chvíli na to se Valtteri dotkl zdi a dostal defekt. Co se vám v té době honilo hlavou?

Pozorovat vaše vozy v takových rychlostech s sebou vždy přináší množství nervozity, protože nemůžete mít situaci plně pod kontrolou. Ale Valtteri je klidný, pokojný a pohodový kluk a předvedl snad víc než 20 předjížděcích manévrů. Očekávali jsme od něj, že bude předjíždět a on to i dělal.

Zdá se, že v týmu nyní vládne úplně jiná nálada.

Ano. Změně atmosféry uvnitř týmu jsme věnovali speciální pozornost. Williams se nikdy nevzdává a minulý rok jsme si dali záležet na tom, aby zaměstnanci nepřestali věřit, že Williams může znovu vyhrávat.

Zažili jsme několik těžkých let a zaměstnanci to těžko nesli a demoralizovalo je to. Ale aniž by věřili, že se Williams vrátí do bojů o vítězství, by pro nás ani nemělo smysl jezdit na velké ceny.

Změny se dotkly všech zaměstnanců Williamsu - na dráze i na základně v Grove. Nikdo není nadšený, když se má závodů pouze zúčastnit. Nyní chceme vyhrávat a tomu jsme podřídili všechno ostatní.