Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel: Potřebuji novou výzvu

Vettel: Potřebuji novou výzvu

Rozhovor se Sebastianem Vettelem

Sebastian, dlouho si popíral zvěsti o tvém přestupu z Red Bullu do Ferrari a nyní je potvrzeno, že opravdu odcházíš. Podařilo se ti všechny šokovat, ale nikdo neukončí 15 let trvající partnerství jen tak, takže musíš mít dobrý důvod…

A možná jen byla touha pustit se do něčeho nového větší, než touha zůstat.

Vyletět z hnízda po 15 letech v péči Red Bullu je velký krok. Co to pro tebe znamená?

Přesně jak říkáš. Je to velký krok! Byl jsem u nich jako doma, ale jednou musíte z domu odejít a osamostatnit se. Bylo to skvělých 15 let, ale už je čas začít psát novou kapitolu.

Bylo pro tebe těžké odhodlat se začít “něco nového"?

Bylo to velice těžké, protože nemám důvod odcházet. Rozhodl jsem se pro něco nového, ne proti něčemu existujícímu. Následoval jsem svůj vnitřní hlas, ale to neznamená, že to bylo snadné rozhodnutí. Myslím, že jsem udělal dobře a kdekoli skončím, budu tam šťastný.

A jak dlouho tě ten vnitřní hlas musel přesvědčovat?

Není to poprvé, co se naskytla příležitost udělat takovou změnu. Teď jsem cítil, že nastal správný čas. Čas strávený s Red Bullem byl velmi, velmi výjimečný a doufám, že to vydrží až do konce sezóny.

Kdyby měl Red Bull konkurenceschopnější vůz, mělo by to vliv na tvoje rozhodnutí?

To je nejspíš pohled většiny lidí, ale já to vidím jinak. Neodcházím proto, že by se mi už u Red Bullu nelíbilo. Před ničím neutíkám. Jak jsem řekl, teď je správný čas na změnu. Už jsem potřeboval začít s něčím novým.

Měli bychom očekávat nějaké oznámení ze strany Ferrari? Momentálně máme pouze tiskové prohlášení Red Bullu a Christian Horner tvrdí, že jdeš do Ferrari…

Jsem si jistý, že už brzy budu mít co oznámit, ale teď ještě ne.

Podepsal jsi smlouvu s Ferrari?

Jak jsem řekl, momentálně nemám co oznámit, ale nepotrvá to dlouho.

Takže ti už nic nezabrání podepsat s Ferrari?

To jsem neřekl. Řekl jsem jen, že teď nemám co sdělit a mohu říct, že určitě zůstanu v F1. Nedám se na lyžování ani nezačnu jezdit na horských kolech.

Si smířený s tím, že Red Bull může mít už příští rok vůz schopný vyhrávat závody, ale Ferrari to může trvat déle?

Na tom ve skutečnosti nezáleží. Jak už jsem řekl, chci se pustit do něčeho nového. Chci novou výzvu! Můj odchod z Red Bullu bude klidný a bez hádek. Ano, na jedné straně je to určitě bolestivé, ale na druhé straně cítím, že to tak má být a že to bude nová výzva.