Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Frank Williams hospitalizován

Frank Williams hospitalizován

Claire necestovala do USA, aby mu mohla být nablízku.

Sir Frank Williams je hospitalizován v anglické nemocnici Stoke Mandeville Hospital, důvodem jsou dekubity (proleženiny) v oblasti zad. Zpráva je vysvětlením neúčasti Claire Williamsové, dcery Franka Williamse a zároveň jeho zástupkyně v týmu F1, na páteční tiskové konferenci. Claire Williams se rozhodla zůstat v Británii se svým otcem, proto ji na boxové zídce neuvidíme ani dnes ani zítra během závodu. K týmu se opět připojí až příští týden, během víkendu v Brazílii.

"Pravděpodobně tam zůstane alespoň pár týdnů," řekl o 72 letém Williamsovi mluvčí týmu z Grove.

Frank Williams založil svůj první tým v roce 1966 a přes Formuli 2 a Formuli 3 se dostal až k zakoupení šasi Brabham, které v roce 1969 nasadil do Formule 1. Za volantem seděl Piers Courage, ten však o rok později zahynul při nehodě v Zandvoortu v šasi De Tomaso. Frank Williams pokračoval s dalšími výrobci šasi, v roce 1972 jeho tým vyrobil první vlastní vůz a v roce 1977 založil spolu s Patrickem Headem Williams Grand Prix Engineering. Od té doby Williams vyhrál 9 pohárů konstruktérů a jeho jezdci získali celkem 7 titulů mistra světa. Ten zatím poslední se datuje do roku 1997, kdy se mistrem světa stal Jacques Villeneuve.

Williams ochrnul při dopravní nehodě v roce 1986, kdy během jízdy z okruhu Paul Ricard na letiště v Nice ztratil kontrolu nad vozem. V autě s ním jel i Peter Windsor, který utrpěl jen malé zranění, ale Williams je od nehody odkázán na invalidní vozík.