Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Haas nabírá posily a obsazuje továrnu v Banbury

Haas nabírá posily a obsazuje továrnu v Banbury

O jeho vůz se postarají O´Neill, Taylor a Agathangelou.

Gene Haas nadále pokračuje v přípravě svého týmu na vstup do F1 v roce 2016. O peníze se z velké části postará jeho společnost na výrobu CNC obráběcích strojů Haas Automation, Ferrari bude platit za pohonné jednotky, převodovky a maximální technickou podporu a při výrobě vozu využije služby společnosti Dallara. Chce pravý americký tým, takže oddělení designu bude sídlit v jeho továrně v Severní Karolíně, ale z logistických důvodů bude mít také evropskou základnu v Banbury, v bývalé továrně Marussie.

Továrnu v Banbury začíná pomalu připravovat na příchod personálu, možná se zúčastní také dražby vybavení Caterhamu a dnes oznámil najmutí lidí na některé klíčové pozice. Jeho týmu mají k úspěchu pomoci týmový manažer Dave O'Neill, šéfdesignér Rob Taylor a šéf aerodynamiky Ben Agathangelou.

O'Neill má s úlohou týmového manažera bohaté zkušenosti, tuto pozici zastával mezi lety 1998 a 2005 u Jordanu a později se přesunul do A1GP a k Manoru.

"O'Neill má zkušenosti, které jsou pro Haas F1 mimořádně důležité. Pomohl Manoru dostat se do Formule 1, a tehdy na to měl jen šest měsíců," řekl Haas. "Nábor zaměstnanců, nákup vybavení a infrastruktury, dohled na designování vozu a výběr dodavatelů, to jsou jen některé z jeho povinností."

Rob Taylor byl v letech 2006 až 2010 jedním z důležitých členů designového týmu McLarenu, ale během své dlouhé kariéry pracoval i pro Ferrari, Arrows, Benetton a Red Bull. Ben Agathangelou také není žádný nováček, v letech 2002 až 2007 byl šéfem aerodynamického oddělení Red Bullu a také se podílel na designování a vývoji současných vozů americké série IndyCar.