Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Wolff vzkazuje Red Bullu: Nebrečet a makat!

Wolff vzkazuje Red Bullu: Nebrečet a makat!

Proč by mělo vedení Red Bullu navštívit Jeruzalém?

Vedení Red Bullu dalo po skončení Velké ceny Austrálie volný průchod svým emocím a Renault, svého motorového partnera, zahrnulo celou horou velmi nelichotivých vyjádření. Kromě toho se Helmut Marko, Adrian Newey i Christian Horner shodli, že FIA by měla s příliš dobrým Mercedesem něco udělat, aby tak ochránila zajímavost sportu. Nejvíc k témě umělého dorovnání výkonu motorů řekl šéf Red Bull Racingu.

"Všechna čest Mercedesu, odvedl skvělou práci. Mají dobrý vůz, fantastický motor a dva velmi dobré jezdce," zhodnotil Horner jednotlivé elementy úspěchu Mercedesu. "Problém je v tom, že tak velký odstup povede k třetotřídním závodům a poškození zdraví F1.

Když jsme byli na vrcholu my, a my jsme nikdy nevyhrávali s takovým odstupem jako oni, přišli věci jako zákaz dvojitých difuzorů, přesun výfuků, zákaz flexibilní karoserie, změna pravidel ohledně mapování motoru přišla dokonce uprostřed sezóny… Dělalo se všechno možné, ale Red Bull v tomto nebyl žádnou výjimkou, stejně se předtím postupovalo vůči Williamsu, McLarenu a dalším a dalším týmům. FIA a její pravidla mají možnosti vyrovnat pole a myslím, že teď by se na to měli podívat. FIA má přístup k informacím o výkonu všech motorů. Znají fakta a nebylo by pro ně těžké najít způsob, jak pole vyrovnat."

Jak výkony motoru Renault naštvaly Red Bull, tak řeči o umělém dorovnání výkonu naštvaly bosse Mercedesu.

"Každý z nás chce porazit ostatní a hrát na nejvyšší úrovni, a pak po prvním závodě přijdou s tím, že potřebují dorovnání… Brečí hned po prvním závodě! My jsme toto předtím nedělali. Myslím, že by měli dát ty zas..né hlavy dolů, makat a pokusit se to vyřešit," řekl Toto Wolff.

Rychle však pro jistotu dodal: "To slovo na "Z" jsem nemyslel v souvislosti s ním (Hornerem)."

Po otázce, zda to znamená, že F1 čeká další sezóna plná politiky, pouze pokrčil rameny a řekl: "Každá sezóna je plná politiky. Minulý rok to tak bylo a letos to tak bude. V Jeruzalémě je taková zeď, před kterou se lidé mohou postavit a postěžovat si. Možná by to měli vyzkoušet."