Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean se nejvíce obával o zdraví mechanika

Grosjean se nejvíce obával o zdraví mechanika

Za kolizi s Maldonadem nemůže, bylo to nedorozumění.

Romain Grosjean se včera nejvíce těšil z toho, že ani jeden z jeho mechaniků nepřišel k vážné újmě na zdraví. Francouzovi se během zastávky v boxech nepodařilo včas zabrzdit a vrazil do mechanika se zvedákem. Mechanik potřeboval k zotavení pouze trochu ledu (přiloženého na intimní partie), pro pilota to však byl "děsivý okamžik".

"Byl to těžký a rušný závod," řekl Grosjean, který závod dokončil na osmém místě. "V první řadě jsem rád, že během zastávky nebyl nikdo vážně zraněn. Když jsem přijel, byly již pneumatiky kompletně zničeny. Na označeném místě jsem dupl na brzdu, ale vůz prostě nezastal. Byl to fakt děsivý moment, ale pravděpodobně ještě děsivější pro mechanika. Viděl jsem přitom jeho tvář. Toto se mi stalo poprvé a nejsem na to zrovna hrdý. Byl jsem rád, když jsem zjistil, že jsou všichni v pořádku. Rozhodně jim dlužím pár piv!

Během závodu jsem přišel o čtvrtý převodový stupeň, což věci značně zkomplikovalo. Byl to náročný závod, ale je dobré být potřetí za sebou na bodech. Můžeme na sebe být hrdí."

Součástí "rušného závodu" byla i kolize s týmovým kolegou. Pastor Maldonado si z ní odnesl poškozené zadní křídlo a závod nakonec nedokončil.

"Udělal jsem chybu během předjíždění Toro Rosso v první zatáčce. Měl jsem dobrou šanci na předjetí, ale v zatáčce jsem měl příliš vysokou rychlost a ztratil zadní část vozu. Přišel jsem kvůli tomu o tři pozice. Pak jsem se dostal na vnitřní stranu třetí zatáčky a s Pastorem jsme si nerozuměli. Zabočil, ale tam jsem už byl já - na vnitřní straně zatáčky. Následoval kontakt, po kterém jsem se obával o své přední křídlo, ale naštěstí se nepoškodilo."