Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Max Verstappen ohromil šéfy

Max Verstappen ohromil šéfy

V Monaku dnes skončil hned za úřadujícím šampionem.

Všichni víme, že tréninky slouží pouze k trénování a dosažené časy a pořadí třeba vždy brát s rezervou. Ale když se do monopostu Toro Rosso posadí 17letý nováček a v prvním tréninku skončí na druhém místě hned za úřadujícím mistrem světa, nazdvihne to obočí i šéfům týmů F1.

"Bylo to super. Nesmírně působivé na kluka, který si ještě ani nemůže sám půjčit auto z půjčovny," řekl Christian Horner, šéf Red Bull Racingu.

Časy druhého tréninku ovlivnil déšť, který jezdce i fanoušky na tribunách okradl o většinu času, ale v prvním skončil Max Verstappen pouze 149 tisícin sekundy za Lewisem Hamiltonem jezdícím v nesporně rychlejším mercedesu. Jeho šéf, Franz Tost, od něj očekává bodovou žeň.

"Už je nám všem jasné, že Max je velmi, velmi dobrý jezdec," řekl rakouský bos Toro Rosso. "Ohromilo mě, že dosáhl v prvním tréninku tak dobrý čas. Dopoledne vyjel na trať a každým stintem se zlepšoval, přitom nedělal žádné chyby. Žádné přebrzdění kol ani nic podobného. Předvedl mimořádnou kontrolu nad vozem a poskytl skvělou zpětnou vazbu.

Jsem šťastný, že ho mám v týmu a nepochybuji, že přijde více takových jízd. Snad v kvalifikaci a rovnou i v závodě. Očekávám, že s ním letos ještě něco předvedeme a nebyl bych vůbec překvapen, kdyby se dříve nebo později dostal do první pětky."

Toto Wolff si také všiml výkon mladého Holanďana a pochválil i jeho týmového kolegu: "Navzájem na sebe tlačí a určitě oba patří k nejtalentovanějším mladým jezdcům tohoto sportu. Max byl na druhé příčce na trati, kterou vůbec nezná, ale nesmíme podcenit ani Carlosův výkon. Ukazuje to, jak prospěšná je rivalita dvou týmových kolegů na stejné úrovni."

Druhé místo v tabulce nejrychlejších časů překvapilo i samotného Verstappena: "Překvapilo mě to. Po vlajce jsem se podíval nahoru na obrazovku a nemohl jsem se tam najít. Pak jsem přešel pohledem výš a napadlo mě něco jako: "No dobře, tak to tedy bylo opravdu dobré kolo."