Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bottasův management pracuje na dohodě s Williamsem

Bottasův management pracuje na dohodě s Williamsem

Nyní je to jednoznačně nejlepší možnost.

Velkou letní přestávku nám Ferrari včera ukončilo důležitou zprávou, že Kimi Räikkönen zůstane v jeho službách i příští rok. Mnohé přestupní fantazie tak dostaly červenou a především ty, které již viděly na Räikkönenově místě jeho krajana Valtteriho Bottase. Mladý Fin se dosud ke své budoucnosti odmítal vyjádřit jinak, než že nic není jisté a možné je téměř vše a vůbec netuší, zda bude i příští rok oblékat barvy Williamsu. Nyní se situace samozřejmě mění a Bottasův management má jediný cíl - dohodnout svému svěřenci další rok u Williamsu.

"S Williamsem o tom komunikujeme již delší dobu. Je to naše práce, nemáme proč čekat na všechny tyto drby," řekl Didier Coton, Bottasův manažer. "Opravdu netuším, kdy něco oznámí, to bude rozhodnutí týmu. Vše co mohu říci je, že nadále komunikujeme s Claire Williamsovou a všechno jde dobře."

Šéf Scuderie Ferrari včera řekl, že Räikkönenovo setrvání je nejen vyjádřením důvěry v jeho schopnosti, ale i snahou udržet tým stabilní. Podle Daily Telegraph by za tým mohly být také peníze, Williams má totiž na Bottasovy služby ještě roční opci a výměnou za její nevyužití údajně požadoval 10 milionů britských liber.

Letošní přestupový kolotoč tak asi bude podstatně méně zajímavý než loni. U Mercedesu ani Ferrari se nic nezmění, Red Bull svou sestavu ještě neoznámil, ale s nejvyšší pravděpodobností využije smlouvy s Danielem Ricciardem i Daniilem Kvjatem, a pokud Williams využije opce na Valtteriho Bottase a Felipeho Massu, bude se čekat už jen na McLaren. Jensona Buttona by prý ale mohl vyměnit jedině mladý Stoffel Vandoorne.